- Reina er i verdensklasse

Ray Clemence mener at Pepe Reina er en av verdens to beste keepere for øyeblikket. Røde supportere i Kristiansand har organisert seg.

Legende berømmer rekordholder
Mange helrøde supportere vil holde Ray Clemence som den beste keeperen Liverpool noen sinne har hatt. Pepe Reina har imidlertid tatt over flere av rekordene som Clem satte, og sist var han den keeperen på Anfield som behøvde færrest ligakamper for å holde buret rent 50 ganger.

Clemence selv sier til Liverpool Echo at han regner Reina sammen med Petr Cech som de to beste burvokterne i verden pr i dag, men både den tidligere storkeeperen og Rafa Benitez understreker at for å sette rekorder som målmann må du også ha et godt forsvar foran deg.

- Jeg synes Pepe er en utmerket keeper og tallene taler for seg selv, sier Clem, som nå er keepertrener for England.

- Han er inne i sin tredje sesong på Anfield og han har blitt bedre for hvert år. Med unntak av en liten periode ved starten av forrige sesong, da han mistet litt form og selvtillit, har han vært bemerkelsesverdig stabil.

- Hvis du har en keeper som gjør det så bra gir det også spillerne foran ham selvtillit, fortsetter Ray som understreker at en sisteskanse også må ha hjelp av sine forsvarere.

- Da jeg kom inn på laget til Liverpool var jeg heldig som spilte i et mannskap med spillere som Tommy Smith, Ron Yeats, Chris Lawler, Alec Lindsay, Emlyn Hughes og Larry Lloyd foran meg. Det hele dreier seg om å skape et samarbeid i de bakre rekker og å holde buret rent er bare mulig hvis du har en god forståelse med spillerne foran deg.

- Jeg er sikker på at Pepe vil bli den første til å si at han har nydt godt av å spille sammen med folk som Jamie Carragher, Daniel Agger, Sami Hyypiä, Steve Finnan og John Arne Riise.

- Individuelt sett har han mange sterke kvaliteter. Han er ekstremt rask, han har utmerkede reflekser, han er veldig modig og han har er god med beina. Hvis du legger dette sammen, da har du en meget god keeper.

- Jeg mener at Reina og Cech for øyeblikket er de to beste keeperne, uten tvil.

- Jeg tror ikke folk helt forstår hvor godt vårt lag er defensivt, sier Rafael Benitez på spørsmål om rekorden til Reina.

- Ja, det viser hvor god Pepe er, men det viser også hvor godt laget er organisert defensivt.

- Jeg er enig med Ray i at Pepe og Cech nå er de beste som finnes. De er begge gode i feltet, de er gode med beina og de er virkelig sterke på streken.


Liverbirds Kristiansand
Rune Andreassen har informert oss om at røde supportere i Kristiansand nå har organisert seg:

BLI MEDLEM I LIVERBIRDS KRISTIANSAND!!!

En lokal supporterklubb for Liverpool er startet i Kristiansand. Navnet er Liverbirds Kristiansand.

Klubbens mål er å skape en enda bedre sosial ramme rundt Liverpools kamper i Kristiansand.

Styret består av: Rune Andreassen (formann), Kolbjørn (Kolla) Korsmo (kasserer), Christian Schulz, Sean Keith Fox, Ståle Jørgensen og Bjørn Olav (Bob) Bringsvor.

Medlemmer vil oppnå rabattert pris på øl på Uptown (kr 48,- pr 0,5 liter). I tillegg har vi fått garantier fra Øystein på Uptown om at Liverpools kamper alltid vil bli prioritert mht visning og at kampene alltid skal vises på storskjermen.  Av andre ting vi vil jobbe med fremover kan nevnes:

·          Tilbud på et par Liverpool-retter fra Sørlandets restaurant - kun for medlemmer

·          Mulige rabatter fra andre firma i Kristiansand

·          Arrangere 2 fellesturer pr sesong til Liverpool. Vil først skje fra 2008/09-sesongen. I tillegg etablere kontakter som gjør at våre medlemmer lettere kan få billetter til kamper og et greit tilbud om overnatting i Liverpool.

·          Fotball-quiz på Uptown. En torsdag pr måned kl 2100. Første arrangeres 28/2. Åpent for alle, men det kan etter hvert bli aktuelt at ikke-medlemmer må betale en symbolsk sum for å være med.

·          Resultat-tips. Det vil holdes tippekonkurranse på alle Liverpool-kamper på Uptown. 80% av innsatsen går til vinneren, resten til supporterklubben. Nærmere regler står på konkurransearket. Starter på Chelsea - Liverpool

·          Hjemmeside. Vi vil i løpet av et par uker ha en webside i drift.

·          T-skjorte / andre effekter. Vi er i gang med å hente inn tilbud på en klubbskjorte som vil være til salgs for medlemmer. Vi ønsker kvalitet og en kul design. Etter hvert kan det bli aktuelt med andre produkter.

·          Supportercup. Om det er interesse for det, vil vi arrangere en lokal supportercup en gang til sommeren. Åpent for øvrige supportere, men påmeldingsavgift vil være høyere for ikke-medlemmer.

Pris for medlemsskap er kr 100,- for voksne over 18 år. Kr 50,- for personer under 18, og kr 150,- for familiemedlemsskap. Medlemsskapet gjelder ut sesongen 2008/09 - altså i ca 1,5 år.

Vi har dessverre ikke fått opprettet en bankkonto ennå. Det vil tidligst skje i uke 7. Inntil videre sender du en mail til: [email protected] eller ringer Rune på 41518724, dersom du ønsker å bli medlem. Du trenger ikke ta kontakt om du allerede har skrevet deg på listene som har sirkulert på Uptown.