- Vi må vise karakterstyrke

Rafael Benítez mener Liverpool må følge Chelsea sitt eksempel og slå umiddelbart tilbake etter det forsmedelige tapet mot Tottenham. Spanjolen sliter med å forklare hvordan LFC kunne tape.

Liverpool får en mulighet til å få Tottenham-tapet ut av hodet allerede på tirsdag når de møter Atlético Madrid hjemme på Anfield i Champions League. Bortelaget hadde tre stangskudd, ble snytt for straffespark og sløste med en rekke eventyrlige mulighter på stillingen 1-0, før Jamie Carragher headet ballen i eget nett og Roman Pavlyuchenko påførte Liverpool deres første tap for sesongen og sendte de røde ned fra tabelltopp - på overtid.

Nå mener Rafael Benítez at hans disipler må følge Chelsea sitt eksempel hva angår å slå tilbake etter tap. Luiz Felipe Scolaris mannskap har vunnet 3-0 borte mot Hull og 5-0 hjemme mot Sunderland etter tapet for Liverpool på Stamford Bridge forrige uke.

- Chelsea har bevist at de er et godt lag og nå er det opp til oss å bevise det samme. Det er nå vi må vise den samme karakterstyrken. Man kan både tape og vinne i fotball, men det siste vi trenger å bekymre oss over er kvaliteten, karakteren eller prestasjonene til laget. Nøkkelen ligger i å fortsette å ha tro på seg selv og laget og fortsette å jobbe hardt og produsere sjanser som mot Tottenham, beretter Benítez.

- Det er ikke lett for meg å engang svare på spansk når jeg skal forklare hvordan det kunne gå så galt. Vi dominerte fullstendig, kontrollerte kampen og kontrollerte egentlig alt sammen. Det var en stor overraskelse hvordan vi kunne tape. I pausen snakket vi om hvordan vi skulle score det andre målet for å punktere kampen. Det er vanskelig å forklare hvordan vi, etter alle de målsjansene, kunne slippe inn to mål og tape kampen, fortsetter spanjolen.

- Harry (Redknapp, journ. anm.) sa etter kampen at "noen ganger trenger man litt flaks" og jeg er enig med ham i det. Jeg har hatt noen erfaringer med å spille meget bra og skape sjanser for deretter å slippe inn mål i siste minutt, men det er slik Premier League er. Det er vanskelig å vinne hver kamp nå siden mange av de andre lagene er meget sterke, erkjenner Benítez.

Mange poengtap, fortrinnsvis uavgjortkamper hjemme på Anield i fjor, gjorde at de røde ikke var en seriøs tittelutfordrer forrige sesong. Det har fått Benítez til å fokusere enda mer på hvor viktig det er å være kynisk og dødelig effektiv foran motstandernes mål.

- Man kan se at laget spillet veldig godt, mentaliteten er fin og spillerne har kvalitet, men noen ganger mangler den siste pasningen. Å sette sjansene er det viktigste i jakten på ligagull. Jeg mener at mentaliteten er på topp, men at vi må bli mer effektive foran mål. Vi har vunnet uten Fernando Torres, men når han er tilstede bringer han oss en helt ny dimensjon offensivt.

- Keane gjorde det bra med Gerrard og etter det Babel med Kuyt - de var alltid en trussel. Man kan ikke snakke om Torres nå siden det ville være urettferdig overfor de andre spillerne som gjorde en god innsats. Når det er sagt er det klart at når man har en spiss med potensial og kvaliteter som Torres så er det en god tilvekst for oss nå som han returnerer fra skade, skryter Rafa.

Liverpool-managerens dyreste sommerkjøp, Robbie Keane, har fortsatt til gode å finne nettmaskene i Premier League etter £20M-overgangen fra nettopp Tottenham, og kom seg heller ikke til noen åpenbare sjanser mot gamleklubben.

- Robbie gjorde det greit nok. Han gjorde en innsats ved å holde backene stresset slik at Gerrard fikk rom, så etter kampen kan man se at han gjorde det bra. Jeg tenkte på å bytte litt om for å få litt mer fart på sakene, så det var derfor Babel kom inn for Keane, avslutter Rafael Benítez.