Alle hyller Gerrard

Lagkameratene står i kø for å hylle Steven Gerrard for hans fantastiske innsats mot Marseille i går. Andriy Voronin sentral da Hertha vant.

Jose Reina er full av lovord om lagkaptein Steven Gerrard etter gårsdagens seier i Marseille. Keeperen var imponert over hvor kald scouseren var da han måtte ta om igjen straffesparket som ga seiersmålet.

- Det er helt vanvittig hvor iskald Gerrard var ved den situasjonen. Det viser at han er i stand til å håndtere press. Det var utrolig, sier sisteskansen som selv bidro sterkt til seieren med en rekke gode redninger mot slutten av kampen.

- Vi visste det kom til å bli tøft, fordi Marseille er et bedre lag enn de var i fjor. De var vanskelige å håndtere, fordi de benyttet sine teknisk gode og kjappe spillere mellom våre lagdeler. De skapte problemer for oss, men det forventer du i Europa, uttaler han til liverpoolfc.tv.

- Det ble uansett en flott start på Champions League for oss, og nå har vi fått tro på oss selv, og kan se fremover. Vi er meget glade.

- Det positive er vinnermentaliteten i laget. Spillere kommer inn og gjør en like god jobb som spilleren de erstatter. Men det er fortsatt rom for forbedringer, og vi må jobbe hardt hver dag fremover, avslutter Reina.

Manager Rafael Benitez beundrer også Gerrards bidrag til laget.

- Denne kampen var enda et eksempel på innflytelsen Gerrard har på vårt lag. Han er så spesiell. Han har akkurat kommet tilbake fra en operasjon, og så scorer han to slike viktige mål. Det første var det virkelig klasse over. Dette viser hvor viktig han er for oss, uttaler Rafa.

- Gerrard viste igjen at han kan forandre kamper på egen hånd. Han kan bli enda bedre etter operasjonen, og det er han fullt klar over. Men innflytelsen han har på kampen er det mest positive for oss. Det første målet var som sagt helt utrolig, og forandret kampbildet. Det kan gå ti år før man får se et slikt mål igjen. Så bra var det.

Nå håper Benitez på seier i neste Champions League-kamp også, mot PSV Eindhoven 1.oktober. Da kan de røde reise til Madrid i påfølgende kamp med skjebnen i egne hender.

- Klarer vi å vinne hjemme mot PSV vil det være bra for selvtilliten vår. Vinner vi den kampen, kan den påfølgende bortekampen mot Atletico Madrid bli nøkkelkampen for vår del.

Også Ryan Babel er imponert over Steven Gerrard etter gårsdagens kamp.

- Det er alltid godt å ha Steven på laget. Han får ting til å skje. Han er en spesiell spiller, og en kar som er til stor hjelp for oss alle. Vi er et lag, ikke bare en spiller, men man må akseptere hvor viktig Steven er for Liverpool på grunn av spill og scoringer som dette. Steven er viktig i alle kamper, og det er fantastisk å ha ham på laget. Alle på laget vet å verdsette ham.

- Nå skal vi ha hjemmekamp mot PSV Eindhoven i neste kamp, og som nederlender vet jeg mye om dem. Det kan bli en langt vanskeligere kamp enn folk forventer. Klarer vi å vinne den kampen, vil vi være på god vei til å gå videre fra gruppen.

- Vi husker alle hvor svakt vi startet i Champions League i fjor. Vi visste at vi ikke kunne la det samme skje igjen. Seieren i Marseille, som følger like etter seieren over Manchester United, har gitt oss plenty med selvtillit.

- Vi har noen nye spillere, og vi bygger et annerledes lag. Når alle begynner å skjønne eksakt hva som forventes av dem, vil vi være kapable til å spille mange kamper på rad uten å tape. Det vil styrke sjansene våre både i ligaen og i Europa. Vi blir stadig bedre kjent med hverandre.

Også Alvaro Arbeloa er enig i at Liverpool nå har lært av tidligere feil.

- Vi har lært leksa vår fra i fjor, da vi slet tidlig i gruppespillet og måtte vinne aller siste kamp i gruppen. Vi har bestått en seriøs test i Marseille, og nådd vårt første delmål, som var å vinne vår første kamp. Vi har også fått bevist at vi kan håndtere press og forsvare oss bra. Det så vi i andre omgang.

Voronin positiv for Hertha
Andriy Voronin var sentral ved begge Hertha Berlins scoringer da de vant 2-0 over St Patricks i en UEFA-cupkamp i går. Ukraineren noterte seg ikke på scoringslisten selv, men var sterkt delaktig i begge målene.