Ekstase i Spania

Seier i kvartfinalen ga tidenes seertall i spansk fjernsyn, men Fernando Torres understreker at nå er det tid for å se fram mot torsdagens kamp mot Russland.

Da Cesc Fabregas satte inn det avgjørende straffesparket mot Italia satt over 16 millioner spanjoler klistret foran fjernsynsskjermene, og med en dekningsprosent på 81,5. Det er tidenes høyeste tall i Spania, etter at avstemningen fra Grand Prix i 2002 ble grundig slått. I Italia var det for øvrig enda høyere tall med 23 millioner, som utgjorde 87% av de som så på fjernsyn søndag kveld.

Hele Spania er ganske enkelt i ekstase etter at man sendte rivalen ut av EM. Fernando Torres og hans lagkamerater kan glede seg over en historisk seier, men målet er å skrive enda mer historie og at man der igjen nå må fokusere mot den kommende semifinalen.

- Vi er i ekstase. Det var en veldig vanskelig kamp både p.g.a. av våre motstandere og for hva som har skjedd tidligere. Vi visste at dette ville bli veldig viktig for moralen i laget, slår Liverpools storscorer fast.

- Dette er ikke bare et stort øyeblikk for vår gruppe av 23 spillere, eller vår generasjon - dette er et legendarisk øyeblikk for mange generasjoner. Dette er noe vi aldri kommer til å glemme.

- Vi må nå nyte denne seieren, men vi er også overbevist om at det beste gjenstår.

- Nå må vi tenke på kampen mot Russland, og den vil bli veldig annerledes enn når vi møtte dem i gruppespillet.

- De har vist at de holder et høyt nivå. Vi har imidlertid slått dem en gang, og jeg er sikker på at vi kan slå dem igjen.