Flau Gillett

George Gillett sier at han blir flau når han ikke får til det han burde, når han snakker om den filosofien han har for sine investeringer i sport. ShareLiverpoolFC med nytt skremmeskudd.

- Må ikke ha stjerner
George Gillett har latt seg intervjue av AP, og da først og fremst i forhold til sitt ishockeylag Montreal Canadiens. 70-åringen sier imidlertid at hans tanker om dette også gjelder på generelt grunnlag for sine sportsprosjekter. Liverpools fans vil da legge merke til hva han bl.a. sier om tradisjoner og at man ikke behøver å kjøpe stjernespillere.

- Noen ganger føler du et ansvar og en flauhet når du ikke har greid å bidra med hva du kunne ha gjort, sier Gillett til Associated Press. - Du føler en grad av flauhet og du ønsker å rette på det raskt.

- Alle de sportslagene jeg kjenner går nå igjennom sin fremtid, men det tror jeg gjelder generelt og ikke bare innen sport, forklarer en Gillett som sitter midt oppe i den globale økonomikrisen.

- Det dreier seg mest om å være forsiktig og at det ikke er tid for å gjøre noe ekstragavant, heller enn at en sier at "verdens finanskrise gjør at det må være problemer innen sport".

- I Montreal var det dyp bekymring over at jeg kjøpte noe som var en institusjon for hele området, kanskje den største sportsinstitusjonen i Montreal, og jeg var en fra Amerika som ikke forsto deres språk. Det var skepsis, hvordan kunne noen ende opp med så mye penger - det kan ikke ha skjedd på lovlig vis. Min reaksjon var å ikke lage noe oppstyr i forhold til de som legetimt satte spørsmålstegn ved oss. "La tiden bestemme og la oss se om vi kan arbeide sammen", var vårt svar.

- Med Montreal som eksempel, viste vi at vi hadde hederlige hensikter, og at vi virkelig ønsket det samme som klubb og fans. Tid er en viktig faktor i dette.

- Vi (Montreal) misset på playoff et par ganger samtidig som vi bygget et godt, sterkt ungt lag, og det betydde at vi måtte ta et skritt tilbake mens vi utviklet en strategi fra grunnen av.

- Vi har nå en klubb som vil få suksess på lang sikt, som kan kjempe om tittelen hvert år og som ikke er avhengig av å kjøpe dyre spillere hvert år. Vi har en vidunderlig, egenprodusert klubb som vi kan supplere med superstjerner. Vi er ikke avhengig av superstjerner og det er et godt system.

- Det er et system som vi tror på som en familie. Det er et system som vi tror vil holde på støtten til fansen på lang sikt. Det er viktig, at fansen er glade og stolte på lang sikt.


Mørke fremtidsutsikter
I en e-mail sendt ut til sine interesserte fans, legger ShareLiverpoolFC fram sine tanker om Liverpools umiddelbare utsikter i forhold til eierskap og økonomi, og oppfordrer samtidig fans til man i en slik krisesituasjon også kan gjøre dette til en mulighet ved å registrere seg hos SLFC.

"Det er nettelling til et avgjørende øyeblikk for de amerikanske eierne av Liverpool FC", heter det i meldingen.

"Den endelige deadline for Hicks & Gillett er bare sju måneder unna. Gjelden på £350M, som amerikanerne skylder til banken RBS, må refinansieres senest innen juli 2009, og alt tyder på at det ikke vil bli enkelt. Det kan til og med skje i januar.

Slik situasjonen nå er vil RBS trolig kreve en betydelig sum fra eierne før de i det hele tatt vurderer et utlån - og det virker ikke særlig sannsynlig. Pengene som klubben må bruke er sterkt avhengig av inntektene fra Champions League, men å håndtere gjelden vil tære på Liverpools økonomiske ressurser i forhold til å kunne hente nye spillere.
Den nåværende gjelden kan ikke refinansieres, og det kan være en risiko for klubben at den blir satt under administrasjon. Skulle man bli trukket 20 poeng i Premier League vil det ødelegge nesten alle muligheter for å være med i CL til neste år.
Resultatet mot Chelsea kan ha gitt genuin optimisme blant Liverpools fans når det gjelder det fotballmessige, men vi burde ikke la slike forhåpninger skjule de virkelige farer som klubben nå står ansikt til ansikt mot. Vi er på kanten av en finansiell klippe, og det er alle sjanser for at vi kan falle utfor."

Klikk på denne linken hvis du ønsker å vite mer om ShareLiverpoolFC.