Gerrard fullt restituert - Rafa frustrert

Liverpoolfc.tv melder at Steven Gerrard er helt bra av lårskaden. Benayoun og Alonso pådro seg lårhøner mot Standard Liège. Skrtel og Degen fortsatt ute. Rafa frustrert over Barry-sagaen.

Steven Gerrard er klar for Liverpools åpningskamp i Premier League mot Sunderland. Liverpool-kapteinen inn i det 67. minutt mot Standard Liège, og kom gjennom den innhoppet uten å kjenne noe til lårskaden som han fikk mot Vålerenga (bildet).

Steven Gerrard er friskmeldt, men Rafael Benítez må ta en nærmere kikk på flere av spillerne før han tar ut startelleveren mot Sunderland. Xabi Alonso og Yossi Benayoun pådro seg lårhøner i Belgia, mens Martin Skrtel er på vei tilbake etter lyskeskade.

Philipp Degen er fortsatt et stykke unna friskmelding etter en mindre lyskeoperasjon.

Rafael Benítez kunne på dagens pressekonferanse fortelle om de ulike skadene.
- Vi hadde problemer her om dagen med Xabi Alonso og Yossi Benayoun som fikk lårhøner. Fabio Aurelio og Martin Skrtel er i fremgang. Så vi får se i ettermiddag og deretter bestemme. Steven Gerrard trente virkelig bra i går, og han er ok.

Gode nyheter at Fabio nesten er tilbake?
- Ja, jeg synes det. Vi trenger disse spillerne. Konkurransen om plassene er god.

Er alle spillerne klare for sesongen?
- Ja, jeg tror at det var viktig å se alle spillerne trene. Vi er virkelig nærme. Philipp Degen er fremdeles skadet, men resten av troppen er nesten der. Dersom vi får spillere tilbake fra de olympiske leker snart, så vil det være fantastisk for resten av sesongen.

Robbie Keane var et stort sommerkjøp. Hvordan har han funnet seg til rette?
- Han er ok - trener veldig bra og hardt. Han vil trenge tid for å få til samspillet med Torres og bli kjent med lagkameratene.

Hva slags spillesystem kommer du til å bruke med disse spillerne?
- Det avhenger av kampene. Keane beveger seg godt mellom lagdelene, men også helt fremme. Vi kan bruke begge helt fremme eller kanskje bare én.

Hvor spent er du på deres samarbeid?
- Når ballen er i angrep, avhenger alt av spillerne man har. Når man har spillere med kvalitet og spilleforståelse som Keane og Torres, så blir det lettere for meg. Så kanskje jeg kommer til å nyte det.

Er du fornøyd med spillerstallens bredde?
- Troppen er bedre, og det var ideen. Vi har noen problemer på venstresiden fordi vi har mistet John Arne Riise, Harry Kewell og Sebastian Leto. Sistnevnte grunnet arbeidstillatelse. Vi får se hva som skjer i fremtiden, men troppen er bedre.

Er David N'Gog en spiller å følge denne sesongen?
- Ja, vi visste da vi kjøpte ham at han var en god spiller. Når man ser ham på hver trening, så ser man ulike ting. Man ser hans kvaliteter, og jeg synes ha har vært ganske bra i kampene. Han vil bli en god spiller for oss resten av sesongen og forhåpentligvis i fremtiden.

Kan dette bli Liverpools år?
- Som jeg sa har vi en bedre tropp, men det avhenger alltid av de andre lagene også. Vi kan bli virkelig gode, men for et par år siden fikk vi 82 poeng, men havnet likevel på tredje. Det er veldig gode lag i Premier League.

Prioriterer du Premier League i år?
- Vår prioritet er alltid å vinne hver kamp. Så får man se om man er en utfordrer eller ikke, eller om man kan vinne dette trofeet eller et annet. Vi vil forsøke å gjøre vårt beste i alle turneringer, men dersom man kunne ha valgt hvilket, tror jeg alle supporterne ville ha sagt Premier League.

Forrige sesong hvilte du noen av nøkkelspillerne i Premier League-kampene. Kommer du til å gjøre det samme denne sesongen?
- Det avhenger av kampen og spillerne. Forrige sesong snakket folk om Torres, men han var skadet i to eller tre kamper. Så satt han på benken i én eller to. Hvis man vinner, så snakker ingen om rotasjon. Vi skal forsøke å vinne. Så kan vi snakke om seirer og ikke rotasjon.

Forventer du å kjøpe flere spillere i dette overgangsvinduet?
- Jeg vet ikke. Vi skal fortsette å jobbe, så får vi se.

Rafael Benítez viste også sin frustrasjon over at de røde ikke har klart å sikre seg Gareth Barry. De amerikanske eierne ville ikke betale Aston Villas prisforlangende. På spørsmål om en overgang for midtbanespilleren nå var utelukket etter at han i går spilte UEFA-cup svarte Rafa følgende.
- Jeg vil være veldig klar. Jeg ønsket å snakke om neste kamp og Sunderland. Alle har snakket. Det er klart at noen aviser og journalister - og alle våre supportere vet dette -  skylder på meg for alt: global oppvarming, høyere bensinpriser, alt. Jeg ønsker å være klar. Etter at jeg snakket med Martin O'Neill i april, har jeg ikke snakket med noen andre i Aston Villa. Alle samtalene har vært mellom Rick Parry, eieren og Aston Villas chief executive. De har vært veldig gode. Om noen ønsker å snakke om Barry i fremtiden, må de snakke med eieren eller Aston Villas daglige leder, eller Rick Parry. Jeg var ikke i samtaler om Barry, og jeg var ikke i samtaler om Alonso og Arsenal.

Har situasjonen vært frustrerende?
- Hvis du ønsker å snakke om spillere, så må du snakke med Rick Parry. Hvis du ønsker å snakke om fotball, så snakk med meg.

Er spillerne klare til å få kampen mot Standard Liège ut av systemet?
- Spillernes reaksjon på trening i går har vært fantastisk. Vi var glade for å se dem tilbake på banen etter en dårlig prestasjon. De viste høyt tempo og besluttsomhet. Det er hva vi ønsket å se.

Tilsier dine speiderrapporter at Sunderland er et bedre lag denne sesongen?
- Ja, de har kjøpt noen gode spillere. Det er alltid vanskelig å spille borte mot Sunderland. De har noen kvalitetsspillere. Det kan bli en fysisk kamp, men også en kamp med god fotball.

Har avstanden opp til de tre beste krympet?
- Det vet man ikke. Vi er fornøyd med folkene vi har hentet, men det vil være det samme for de andre managerne. Gode lag har hentet gode spillere, og kanskje får vi se noen overraskelser.