Hjemmedebut for Insua og Plessis?

Emiliano Insua og Damien Plessis håper å slippe til for førstelaget foran hjemmepublikum på søndag. Krisztian Nemeth ble toppscorer i reserveserien.

Uten noe annet å spille for enn æren i kampen mot Manchester City på søndag, er det ting som taler for at et par ungdommer kan få sin første smak på hvordan det føles å spille førstelagsfotball på Anfield. Vi snakker om reservelags-duoen Emiliano Insua og Damien Plessis, som allerede har spilt bortekamper med førstelaget. På søndag kan altså duoen komme til å få sine hjemmedebuter.

Insua spilte sin første ligakamp for førstelaget denne sesongen sist helg, da han kom inn som innbytter for John Arne Riise mot Birmingham på St Andrews. 19-åringen gjorde et godt innhopp, og nå håper han på spilletid i sesongens to siste kamper.

-Det var virkelig morsomt å spille mot Birmingham. Det var flott å bli involvert. Som reservelagsspiller drømmer du hele tiden om å spille for førstelaget, og jeg er glad for at jeg har fått sjansen, sier Insua til Liverpool Echo.

- Jeg har ikke spilt på Anfield, og det er noe jeg virkelig ønsker å gjøre. Det vil være en drøm som blir realitet om jeg får spille for fulle tribuner med syngende supportere på dette fantastiske stadionanlegget. Dersom det skjer allerede i år, vil jeg bli meget glad.

- Jeg har sett mange kamper på Anfield som supporter, og atmosfæren er fantastisk. Derfor vil det være virkelig stort for meg om jeg får sjansen til å spille der i en Premier League-kamp selv.
 
Venstrebacken tror at godt spill for reservelaget denne sesongen er årsaken til at han selv og Damien Plessis har spilt seg inn i førstelagsdiskusjonen.

- Reservelaget har hatt en meget god sesong, og vi har vunnet vår liga. Derfor har alle spillerne godt med selvtillit nå. Mange nye spillere ble hentet inn i sommer, og vi har blitt mye bedre i år. Nå ser vi frem til playoff-finalen mot Aston Villa. Men målet er hele tiden å bli fast inventar på førstelaget. Det er mange store spillere i Liverpool, men min jobb er å bevise at jeg kan spille sammen med dem. For å klare det må jeg jobbe hardt både på trening og i kamper, og ta vare på sjansen når jeg slipper til på førstelaget.

- Damien Plessis spilte virkelig bra når han slapp til mot Arsenal, og han spilte også godt mot Birmingham. Alle lagkameratene på reservelaget var veldig glade på hans vegne når han debuterte mot Arsenal, og vi frydet oss over at han spilte så bra. Det ga oss andre håp, og viste at dersom man gjør det bra for reservelaget så får du også sjansen på førstelaget.

I likhet med Insua, drømmer også nevnte Plessis om en hjemmedebut mot Manchester City på søndag.

- Det vil være en drøm som går i oppfyllelse om jeg får spille foran The Kop, på denne berømte banen som er kjent over hele verden, sier Plessis til liverpoolfc.tv.

- Helt siden den dagen jeg skrev under for klubben har jeg drømt om å spille på Anfield. Det er noe jeg er klar for. Jeg håper å få spille de to siste kampene av sesongen nå, mot Manchester City og borte mot Tottenham. Men jeg må bare være tålmodig, og se hva som skjer. Vi har også reservelagsfinalen mot Aston Villa i neste uke, og det er også noe jeg ser frem til, sier den 20 år gamle franskmannen som altså debuterte for førstelaget borte mot Arsenal for en knapp måned siden.

- Jeg var veldig, veldig glad for at jeg slapp til mot Arsenal. Jeg ser det som en belønning for innsatsen jeg har lagt ned denne sesongen. Jeg lærte mye av å spille sammen med karer som Jamie Carragher, Lucas Leiva og Peter Crouch.

- Du aner ikke hvor høyt tempoet er før du får prøve det på kroppen, og det er ingen rom for feilmarginer på dette nivået. Du må være konsentrert i 90 minutter. Jeg lærte mye av dette.

- Jeg antar det var overraskende for mange at jeg slapp til på førstelaget så tidlig som dette, men målet mitt er å gjøre fremskritt i denne klubben. Jeg er ikke fornøyd med kun å spille for reservelaget. Jeg ønsker å spille førstelagsfotball. Det er noe du streber etter hele tiden, sier franskmannen som nå drømmer om enda mer førstelagsspill på tampen av denne sesongen, og ikke minst neste sesong.

Nemeth toppscorer i avdeling nord
Liverpool-duoen Krisztian Nemeth og Jordy Brouwer topper scoringstabellen for Premier Reserve League North denne sesongen. Ungarske Nemeth troner aller øverst, mens nederlandske Brouwer deler andreplassen med tre andre spillere.

TOPPSCORERLISTE

Németh

Liverpool

8

Judge

Blackburn

7

Brouwer

Liverpool

7

Grimes

Manchester City

7

Carroll

Newcastle

7

Clarke

Blackburn

6

Craddock

Middlesbrough

6

Hutchinson

Middlesbrough

6

Godsmark

Newcastle

6

Stokes

Sunderland

6