Kuyt liker seg på høyrekanten

Dirk Kuyt sier at han ønsker å være på Anfield så lenge Liverpool vil ha ham, og han bryr seg ikke om i hvilken posisjon han spiller.

Fem minutter over ni i kveld starter sesongen 2008/09 for Liverpool. Det er ventet at Rafael Benitez vil starte med majoriteten av det laget som begynte de siste kampene under pre-season. Det vil igjen bety at Yossi Benayoun, Robbie Keane og Dirk Kuyt vil spille bak spydspissen Fernando Torres, og da med Kuyt ute til høyre. Til klubbens hjemmeside sier nederlenderen at han ikke har noe i mot å spille på høyrekanten, selv om han gjerne regnes som en spiss.

- Jeg har alltid spilt som en spiss i min karriere, men på landslaget har jeg spilt ute til høyre, forklarer Dirk.

- Jeg spilte der for Nederland under Euro 2008. Jeg er ingen typisk høyreving, men jeg kan utfylle rollen på min måte og jeg liker det så langt. De siste 15 kampene forrige sesong gikk veldig bra. Vi spilte godt som et lag og jeg scoret mål og sørget for målgivende pasninger.

- Bare jeg spiller på laget er jeg fornøyd med å spille på høyresiden. Det viktigste for meg er at vi vinner kamper og kan hente trofeer. Det er mer viktig for meg enn å være angriper og score mål.

- Jeg bryr meg ikke om jeg spiller som angriper, bak en spiss eller er høyreving. Jeg ønsker bare å spille så mange kamper som mulig og å være viktig for laget.

- Jeg trives virkelig i Liverpool og ønsker å bli her så lenge klubben ønsker å ha meg. Jeg er etablert og liker byen. Det viktigste er likevel at jeg liker klubben og har stortrives i de to sesongene hvor jeg har vært her. Det eneste som mangler er noen trofeer, men forhåpentligvis kan det komme til neste år.

- Det har aldri vært i mine tanker å forlate denne klubben. Noen ganger blir ting sagt i pressen, men sjefen har sagt til meg at det ikke er relevant og at han ønsker meg i Liverpool, kommenterer Kuyt etter spekulasjoner om at Hamburg var ute etter spissen.

- Laget arbeider virkelig hardt og de nye spillerne har tilpasset seg godt. Alle kjenner til Robbie Keane siden han har holdt et høyt nivå gjennom mange år i Premier League.

- Vi vet vi har et godt lag med selvtillit. Med kjøp som Robbie og andre nye spillere kan vi forhåpentlig ta ennå et solid skritt framover. Dette vil bli min tredje sesong med Liverpool og hvert år har klubben kjøpt en ny angriper. Slik er Liverpool, siden klubben alltid ønsker å utvikle seg og å bli bedre. Det er bra siden det også hjelper deg selv til å prestere enda bedre.

- Jeg kjenner litt til kveldens motstander Liege. Belgia er nære Nederland og jeg vet litt om deres liga. Kanskje er den ikke like god som for noen år siden men det for fortsatt noen gode lag der med talentfulle unge spillere.

- Det vil definitivt bli vanskelig for oss. Jeg tror det er veldig viktig at vi kan spille returkampen hjemme. Forhåpentligvis kan vi greie resultatene som gir oss gruppespill i Champions League.