Marseille frykter Gerrard

Marseilles kaptein Lorik Cana sier Liverpool er to forskjellige lag med og uten Gerrard. Erik Gerets håper på noe spesielt fra Marseille i morgen. Han avslører to mulige taktikker.

Steven Gerrard er trolig tilbake på Liverpools midtbane etter å ha mistet Fulham-kampen grunnet skade. Det er i så fall dårlig nytt for Marseille. Marseille-kaptein Lorik Cana frykter Steven Gerrard. Liverpool-kapteinen scoret mot Marseille i 4-0-seieren i forrige sesong og bokførte to nye nettkjenninger i 2-1-seieren på Stade Velodrome i i september.

- Steven Gerrard er et symbol på klubben og lagets talisman. Liverpool uten Gerrard er ikke det samme som Liverpool med ham på laget, uttaler Cana.

- Han scoret to på vår bane, og var enestående. Vi er ikke sikker på om han skal spille. Selvfølgelig vil man spille mot de aller beste for å teste seg selv mot noen som det.

- Hvis han spiller, vil det bli vanskeligere for oss. Han er absolutt en av de beste i verden i sin posisjon. Vi tror ikke Liverpool er så gode uten ham som de er med ham.

I manager Erik Gerets første kamp som Marseille-trener vant franskmennene 1-0 på Anfield i fjor. Han tror det resultatet gir selvtillit. Han viser også til hvordan laget spilte i andre omgang da Liverpool vant 2-1 i Marseille denne sesongen.

- Vi ble senket av to mål fra Gerrard på vår hjemmebane, men etter pause ble vi et bedre lag.

- Vi fortjente uavgjort fordi vi spilte bedre fotball i andre omgang. Kanskje de slappet litt av etter å ha vært på topp i første omgang, men vi spilte godt nok til å utligne.

- Jeg forventer at Liverpool skal være forsiktige mot oss. De vet at vi vant her sist sesong, og de vet også at vi må vinne for å gå videre i turneringen. De vil være usikre på hvordan vi skal spille.

- De er fortsatt favoritter til å vinne kampen, og vi vil bare få med oss noe hvis de ikke er så gode som de burde være på sitt beste.

- Man vet ikke hvordan det vil fungere. De kom til vårt stadion forrige sesong og fikk til noe spesielt. Men vi fikk til noe spesielt i den første kampen da vi slo dem.

- Vi har to måter å spille denne kampen. Det første alternativet er å angripe dem og risikere alt. Det andre alternativet er å være mer forsiktige, la dem komme til oss og ta i mot presset. Så kan vi ta dem på kontringer med rommet som bli skapt bak forsvaret deres.

Skadeproblemer
Mathieu Valbuena er som nevnt ute med et strukket leddbånd i høyre kne. Forsvarer Elamin Erbate og midtbanespiller Modeste M'Bambi er usikre grunnet lårskade. Karim Ziani er tilbake etter en lyskeskade. Forsvarer Julien Rodriguez er tilgjengelig etter å ha vært lenge på sidelinjen med et ankelproblem, men er ennå ikke i kampform.