PL vurderer ekstra ligarunde

En ligakamp til, i januar og på et annet kontinent, er det siste forslaget fra PL i ønsket om å tjene mer penger. Liverpool og Rick Parry er imidlertid skeptisk, i likhet med fansen.

I et engelsk kampprogram som de fleste allerede synes er for tett og omfattende, ønsker man nå å legge inn ei ekstra ligarunde i utlandet. Liverpool - Middlesbrough kan bli aktuelt å spilles i januar 2011, i Hong Kong, som en del av sesongens Premier League. Tro det eller ei.

Premier League ønsker å trekke en ekstra ligarunde, med seeding, og hvor kampene skal spilles på hovedsteder rundt om på gloden som kan generere mest penger.

- Jeg tror tiden er inne for en slik idé, sier daglig leder i Premier League, Richard Schudamore. - Det er et spennende prosjekt.

- Vi mener at en "internasjonal runde" med kamper vil ytterligere styrke Barclay Premier League som turnering.

- Det dreier seg om én ekstra kamp, og som inkluderer alle 20 klubbene. Alle 20 klubbene vil tjene på dette og et er et enormt element av solidaritet knyttet til dette.

- Du kan ikke stå stille og hvis du ikke gjør noe vil andre gjøre det. Derfor prøver vi å ri på en medgangsbølge og samtidig beskytte det som er bra med hva vi gjør.

- Hver gang vi gjør et utviklende skritt vil ikke alltid reaksjonene fra fans være gode, men jeg vil be dem ta et skritt tilbake å se på det positive i dette.

Schudamore er åpenlyst klar over at dette vil bli møtt med stor motstand blant klubbenes supportere, noe avstemninger og reaksjoner til aviser og fjernsyn allerede har vist til fulle. Rick Parry i Liverpool FC viser også en skeptisk holdning til forslaget som man nå er blitt enige om å følge opp videre i Premier League.

- Min personlige oppfatning er at dette setter spørsmålstegn ved turneringens integridet, sier Parry til Daily Post.

- Du snakker om å innføre nye regler hvor man skal møte et lag tre ganger og en skal ha et system med seeding. På vegne av min klubb vil jeg si at disse planene må studeres nøyere.

Opplegget forespeiles at man innfører en ekstra kamp i januar, fra og med januar 2011. Fire klubber vil hver reise til en av fem arrangørbyer, hvor to kamper spilles på hvert sted i løpet av en weekend. Byer kan by på retten til å arrangere disse kampene. Poeng og resultat fra disse kampene vil telle i gjeldende sesongs Premier League.