Platini negativ til utenlandske eierskap

UEFAs president Michel Platini er bekymret for utviklingen med utenlandske eiere. Klubbene mister sin identitet. Han er klar for å innføre nye regler. Platini positiv til lønnstak.

UEFA-president Michel Platini kritiserer det økende antallet utenlandske eiere i Premier League. Han hevder at klubbene mister sin identitet. Abu Dhabi Groups overtagelse av Manchester City var den foreløpig siste av en rekke avtaler om oppkjøp av engelske toppklubber. I øyeblikket eies åtte klubber i Premier League av utlendinger. Platini mener klubbene må gjøre mer for å beskytte sine røtter.
- Hvis man henter inn folk fra Qatar, vil det ikke være noen fra Liverpool eller Manchester i klubben. Hvor er Liverpool eller Manchester? Jeg synes ikke det er bra. Jeg synes at folk fra Qatar bør investere i Qatar. De burde utvikle fotballen i sitt land.

Platini ønsker å innføre regler som forhindrer at trenden med utenlandske eiere fortsetter.
- Kan vi gjøre noe med det? Jeg vil forsøke. Ønsker dere en arabisk sjeik som president, en brasiliansk trener og ni eller elleve afrikanske spillere i Liverpool?

- Hvor er Liverpool i dette? Vi må lage noen regler.

- Hva er fotball? Fotball er et spill, og dette spillet har blitt populært grunnet identitet.  Man må ha identitet. Det er der fotballens popularitet ligger.

Platini er, i likhet med Jamie Carragher, positiv til å innføre et lønnstak.
- Dette er en annen del av å regulere fotballen. Vi må snakke om antall kontrakter i klubbene. Vi kan snakke om lønn, men jeg er ingen ekspert. Jeg er ekspert på fotball, på spillet. Resten må vi lære.

- Vi må gå sakte frem og se på hva vi kan gjøre, men det er nødvendig for fotballens beste.