Rafa fornøyd med Plessis

Etter dagens kamp sier Rafa Benítez seg fornøyd, både med debutant Damien Plessis og målscorer Peter Crouch. Dette til tross, ville spanjolen helst ha vunnet kampen.

Etter dagens ligakamp, hvor Damien Plessis debuterte og Peter Crouch scoret målet, hadde Rafael Benítez mye skryt å strø om seg. Både til de to ovennevnte, og andre spillesugne.

- I dag debuterte Damien Plessis. Vi visste da vi signerte ham at han var en god spiller. Han har spilt veldig bra for reservene, og å spille så bra som han gjorde i dag, på dette stadiet, viser at vi går i riktig retning.

- Crouch spilte veldig bra, liksom Benayoun, Lucas og Riise. Mange spillere som ikke spiller til vanlig, spilte bra.

Helt fornøyd var Rafael Benítez imidlertid ikke. Spanjolen fortsatte sin samtale med Liverpools offisielle hjemmeside, med å hevde at hans lage kunne ha vunnet, og at han derfor var noe skuffet over kun ett poeng.

- Arsene Wenger sparte også noen spillere før returkampen. Du kunne se at noen spillere var trette, men majoriteten spilte kampen med stor lidenskap. Det var en åpen kamp mot slutten. Vi visste at vi måtte jobbe hardt, og det gjorde vil lenge. Vi var velorganiserte, og scoret et bra mål.

- Vi kunne ha tapt fordi de hadde sjanser, men vi kunne ha vunnet, siden også vi hadde to-tre sjanser. Mot slutten var jeg litt skuffet, for vi kunne ha vunnet. Torres, Gerrard og Riise hadde noen angrep.

Peter Crouch imponerte stort i dag, og fikk også scoret et bra mål. Rafa Benítez håper nå at man kan beholde spilleren, selv om han vedgår at Crouch ikke er fornøyd med mengden spilletid han har fått den siste tide.

- Han er en veldig god proff, det er hvorfor vi har tilbudt en ny kontrakt. Jeg føler meg sikker. Jeg vet at han er fornøyd her, men jeg vet også at han vil spille. Vi har tilbudt ham kontrakten, og nå trenger vi å vente.

- For øyeblikket spiller vi med en spiss, men vi har spilt mye av sesongen med to. Vi er et lag som vinner trofeer, og han kan være en viktig del av det.

Nå ser alle mot siste del av triologien omhandlende Arsenal og Liverpool, hvor en semifinaleplass i Champions League skal utdeles på Anfield. Etter at Liverpool har fordelen av et bortemål, har enkelte spådd at de røde kan spille for 0-0. Dette avviser imidlertid Rafael Benítez kategorisk, samtidig som han spar at detaljene vil avgjøre.

- De små detaljene kan avgjøre. En feil eller en toppklassespiller vil utgjøre forskjellen, enten vi taper eller vinner. Det er veldig, veldig vanskelig å spille for 0-0. Jeg vet ikke hvordan man gjør det!

Da de tre siste kampene lagene imellom har endt 1-1, og nettopp det resultatet vil sørge for straffesparkkonkurranse, er det mange som tror på en lang aften på Anfield. Ekstra trening på å skyte fra elleve meter er dog ikke særlig aktuelt, skal man tro Rafa.

- Jeg tror ikke på å trene på straffer. Jeg tror på hjertet og kvaliteten i spillerne. Vi har noen gode spillere til å ta straffer. Vi trente litt på straffer før Chelsea-semifinalen, men ikke veldig mye, da det idet du tar turen fra midtbanesirkelen og frem primært handler om å bevare roen.

- Noen ganger kan en 18 år gammel spiller være veldig god, noen ganger kan en 31 år gammel spiller være ikke fullt så god. Men jeg vil forsøke ikke å tenke på straffer. Vi vil forsøke å bruke vår erfaring kampen igjennom.