Rafa ønsker bedre stemning

Rafael Benítez håper at supporterne kan støtte laget bedre enn tilfellet var mot Fulham. Liverpool må spille med mer selvtillit og større tempo. Rafa ga spillerne fri i to dager.

Rafael Benítez oppfordrer fansen til å stå bak laget i kveldens kamp mot West Ham. Manageren forstår at publikum ble frustrert da Liverpool ikke klarte å få hull på Fulhm  forrige helg, men Benítez vet at slik nervøsistet kan påvirke spillerne negativt. Det er ikke hva laget trenger for å kjempe i toppen av Premier League.
- Vi har lagt merke til atmosfæren om dagen, men supporterne vet at vi står sammen. De vet det må være slik når du ønsker å vinner trofeer, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv.

- De kan vinne kampen for oss, men vi vet at vi må gjøre noe på banen. Da må vi agere.

- Vi kan forstå at de er nervøse, men det er ikke mars eller april ennå. Kanskje det smittet over på spillerne, men vi står sammen. Fansen vet hvor viktig støtten deres er.

Liverpool har spilt to kamper uavgjort og tapt to på de siste syv kampene. Benítez innrømmer at laget har mistet noe av selvtilliten. Tempoet på banen har også vært lavere enn tidligere i sesongen.
- De to siste kampene har vi ikke spilt med samme tempo og selvtillit. Vi hadde et møte med støtteapparatet, og vi snakket om hvordan å få disse tingene tilbake.
  
- Men meldingen ble likevel svært positiv. Vi er toppen av Premier League og har kvalifisert for cupspillet i Champions League.
  
- Ideen er svært enkel: prøve å gjøre ting slik vi gjorde før og prøve å gi spillerne selvtillit. Vi spiller god fotball, skaper sjanser og gir ikke motstanderen mange muligheter.
  
- Det er ikke lett for oss å jobbe noe hardere fordi vi løper enda mer enn før. Vi må bare ha ballen mer og ha ballinnehav. Da vil vi forbedre oss.
  
Benítez ga spillerne to dager fri etter 1-0-seieren mot Marseille. 
- Noen spillere har jobbet veldig, veldig hardt. Dirk Kuyt har spilt 27 kamper nå. Det er for mye. Så et par fridager til å slappe av og være sammen med familien er svært positivt.