Rafa taler Gerrards sak

Ryktene går om at Fabio Capello vil vrake Steven Gerrard som Englands landslagskaptein. Det mener Rafael Benitez vil være en tabbe av italieneren. Cooper ubenyttet reserve for Skottland U17.

I England spekuleres det over en lav sko om hvem som blir fast kaptein for landslaget under Fabio Capello. Enkelte London-aviser har i dag avskrevet Steven Gerrards kandidatur, og hevder at det nå står mellom John Terry og Gareth Barry. Rafael Benitez mener imidlertid at Capello begår en stor tabbe dersom han fratar Gerrard kapteinsbindet etter bare en kamp.

- Steven har ledet England som kaptein ved flere anledninger tidligere, og han har bevist at han egner seg til jobben. Jeg er overrasket over alt snakket om at han kanskje ikke skal være lagets kaptein i neste kamp, sier Liverpool-manageren til Echo.

- Det er ikke opp til meg å bestemme dette, og Capello er heldig som har flere gode kandidater å velge mellom. Men om han spør meg, så vil jeg fortelle ham at Steven Gerrard er riktig mann for vervet, legger han til.

England spiller privatlandskamp mot Frankrike i Paris i neste uke, og ryktene sier altså at Chelseas John Terry eller Aston Villas Gareth Barry vil innta kapteinsrollen i den kampen, etter at Gerrard var kaptein i Capellos første kamp som sjef, mot Sveits.

- Terry og Barry er begge gode spillere og gode kapteiner for sine respektive klubber, så de er selvsagt gode kandidater for England. Men jeg ser Steven hver dag, i kamper og på trening, så jeg vet hva han gir Liverpool i en kapteinsrolle, og derfor mener jeg han er riktig mann til å ta dette ansvaret også for England, sier Benitez.

- Det er bare å tenke tilbake på Istanbul og FA-cupfinalen mot West Ham i Cardiff, og man vil huske hvordan han inspirerte sine lagkamerater som kaptein.

- Å være kaptein for England vil selvsagt medføre flere oppgaver og større ansvar for Steven. Det vet jeg. Men det er også en stor ære for ham, og alle i Liverpool burde være glade dersom han blir utpekt som Englands kaptein.

Cooper var ubenyttet reserve
Liverpools Alex Cooper var ubenyttet reserve da Skottland U17 beseiret Wales U17 med 1-0 i EM-kvalifiseringens Eliterunde.  

Tabell før gruppefinalen mot Slovenia på lørdag ser slik ut:

Skottland     2 kamper 6 peong
Slovenia      2 kamper 4 poeng
Wales          2 kamper 1 poeng
Nord-Irland  2 kamper 0 poeng

Kun gruppevinneren går videre til sommerens EM-sluttspill. Skottland klarer seg altså med uavgjort i lørdagens match mot Slovenia.