Rafa: - Vi fortjente mer

Sjanser nok til å vinne. Ikke flere spillerkjøp, avslører Rafa. Det utenomsportslige ødelegger, sier Gerrard. Debut for Skrtel. Karantene for Mascherano. Seier for Mali uten skadet Sissoko.

Liverpool spilte uavgjort for tiende gang i ligaen denne sesongen, og den fjerde uavgjortkampen på rad i Premier League da det ble 2-2 mot Aston Villa på Anfield i kveld. Yossi Benayoun ga Liverpool ledelsen etter 19 minutter, og de røde burde så ha punktert kampen. Aston Villa var imidlertid meget effektive. Gjestene utlignet ved Marlon Harewood, før de tok ledelsen i det 72. minutt. Mellbergs innlegg gikk via Aurelio og rett i mål. En scoring fra innbytter Peter Crouch minuttet før slutt sørget imidlertid for at ett poeng ble igjen på Anfield, og Jamie Carragher sto for noe så sjeldent som en målgivende i det Aurelios innlegg traff ham vel uvitende. Peter Crouch nettet for første gang i ligaen siden han lagde hattrick mot Arsenal i mars.

Rafael Benítez mente at Liverpool burde ha fått mer enn ett poeng ut i fra spill og sjanser.
- Det er vanskelig å forklare. Etter pause hadde vi mange sjanser, men vi klarte ikke å score mål nummer to. I løpet av bare tre minutter, fikk vi to frispark i mot og vi slapp inn mål ved begge.

- Vi angrep og hadde kontroll. Vi kunne se at de ikke skapte noe. Til slutt scoret vi enda et mål, men jeg synes vi fortjente å vinne, og ikke være under press.

- Hadde vi scoret nummer to, er jeg sikker på vi hadde scoret enda flere fordi vi spilte bra.

- Jeg fortalte spillerne etter kampen at dersom vi ikke klarer å drepe kampen, vil det gi det andre laget håp. Det var akkurat det som skjedde. De ventet på et frispark, og de scoret fra to dødballer.

- Vi tok ikke vare på sjansene, og vi må være glade fordi vi kunne ha tapt.

Om situasjonen med de amerikanske eierne hadde Benítez fint lite å si til Setanta Sports.
- Jeg har virkelig ikke mange opplysninger. Jeg fortsetter bare å forberede kampene. Jeg tenker ikke på dette. Jeg tenker på hvordan vi skal vinne hver kamp.

Benítez er ikke på jakt etter flere forsterkninger nå i januar.
- Egentlig ikke. Jeg ser ikke etter flere spillere. Vi har hentet en midtstopper som vi trenger. Vi kommer til å fortsette med de spillerne vi har.


- Det utenomsportslige påvirker oss
Supporterne protesterte kraftig mot klubbeierne Tom Hicks og George Gillett under dagens kampen. Gerrard innrømmer overfor Setanta Sports at klubbens utenomsportslige problemer ødelegger for prestasjonene ute på banen.

- Det er ikke bare denne uken. Det har pågått en stund nå, sier Steven Gerrard om situasjonen med de amerikanske eierne.

- Det hjelper selvsagt ikke spillerne. Jeg må være forsiktig med hva jeg sier om situasjonen, men det hjelper ikke laget.

- Vi vet hva som foregår. Som spiller prøver man å gjøre jobben sin på banen og legge det andre til side, men noen ganger er det umulig, når det er hver dag.

Med dagens poengdeling ligger Liverpool hele 14 poeng bak Arsenal og Manchester United.
- Vi burde ha vunnet, men vi bør vinne hve kamp på Anfield, spesielt med de spillerne og den troppen vi har. Vi må gi kreditt til Villa. De fortjente poeng i dag.

- Det er selvsagt ikke godt nok. Vi må holde det gående. Det er ikke over før det er over, men dt er selvsagt ikke godt nok.

Debut for Skrtel - karantene for Mascherano
Nyervervelsen Martin Skrtel fikk sin debut da ha erstattet en skadet Alvaro Arbeloa etter 70 minutter. Javier Mascherano pådro seg sitt femte gule kort for sesongen, og må ut i karantene mot West Ham på Upton Park onsdag 30. januar.

Seier for Mali uten Momo
Mali åpnet det afrikanske mesterskapet med å vinne 1-0 mot Benin. Vinnermålet ble satt inn fra ellevermetersmerkett av Frederic Kanouté fire minutter etterpause. Mohammed Sissoko var ikke aktuell for spill grunnet en skade, skriver nettstedet L'Essor (www.essor.gov.ml).