Satser alt på å beholde Mascherano

Rafael Benitez vil satse alt på å beholde midtbanejuvelen Javier Mascherano. Rafa satser også hardt på å skaffe en midtstopper i løpet av januar. 4. runde trekkes mandag.

Snakker fortsatt varmt om Javier
Rafael Benitez fortsatte å snakke varmtg om sin midtbanejuvel Javier Mascherano på ettermiddagens pressekonferanse. Javier har vært i en fantastisk form så langt denne sesongen, og har fått flere "Man of The Match"-utmerkelser. Dette har fått flere klubber på kontinentet til å holde seg i beredskap i transfervinduskarmen. Barcelona, Milan og Juventus er tre av flere klubber som gjerne kunne tenkt seg å få kloa i Argentinas landslagsspoiller.

Rafa har imidlertid et godt håp om å beholde Mascherano.

- Vi vet at Juventus og andre toppklubber er interessert i ham, men vi har en fordel og det er rettighetene og forkjøpsrett av spilleren, sa Benitez på dagens pressekonferanse.

- Javier er lykkelig her og ønsker å bli. Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å la ham få bli på Anfield, sa manageren.

Benitez sa videre at han ønsker å forsterke spillerstallen sin i løpet av januars transfervindu.

- Vi har en forsvarsspiller i sikte, sier Benitez som til tross for ryktene om en venstreback, sier at hans førsteprioritet er en midtstopper.

- Vi ser først og fremst etter en midtstopper og ikke en venstreback. Vi jobber hardt sammen med eierne og vår daglige leder for å finne muligheten til å forsterke laget.

Etter å ha havnet tolv poeng bak Arsenal i Premier League, reiser Liverpool nå til Luton Town for tredje runde i FA-cupen, som det første steget på veien mot finalen på Wembley. League One-laget er i trøbbel, er nettopp blitt satt under administrasjon og er blitt trukket ti poeng i ligaen. Nå får de et avbrekk med en kamp mot storklubbene, men må til tross for dette selge flere av sine beste spillere i løpet av januar.

Til tross for at mange har sagt at FA-cupen er en annenrangs turnering i forhold til Premier League og Champions League, legger ikke Rafa skjul på at FA Cup-trofeet er noe han godt kunne tenkt seg å vinne igjen.

- For meg, våre supportere og mine spillere er det svært viktig å satse på å vinne hvert eneste trofé, og da spesielt FA-cup. Det er en fantastisk konkurranse og alle fotballinteresserte rundt om i verden kan se hvor stort dette er. Vi ønsker å vinne den. Jeg bryr meg ikke om hva andre sier, og ønsker gjerne å vinne den, sa spanjolen.

Turen til Kenilworth Road bringer minnene tilbake til januar 2006, da de røde vant 5-3 nettopp her og nettopp i tredje runde. Hvordan FA-cupen endte den sesongen? Steven Gerrard løftet trofeet på Millenium Stadium i Cardiff. Det mest minnerike fra den kampen varXabi Alonsos fantastiske mål fra egen banehalvdel.

- Det var en fantastisk kamp og jeg husker Xabi Alonsos fantastiske mål. Vi ser fram til kampen og jeg tror det er bra for lag som Luton å møte oss, sier Benitez.

Fjerde runde trekkes mandag
3. runde i FA-cupen spilles i helga, og mandag klokken halv tre norsk tid vil fjerde runde bli trukket. 64 lag skal innen 4. runde starter ha blitt til 32. Det er to gamle kjenninger som skal foreta trekningen. Liverpools goalgetter fra andre halvdel av 1980-tallet, John Aldridge, skal sammen med den tidligere Wimbledon-spilleren Alan Cork, stå for trekningen. Cork og Aldridge har møtt hverandre før, under FA-cupfinalen mellom Liverpool og Wimbledon i 1988, en kamp som ikke endte så alt for bra sett med røde øyne. Vert under trekningen som sendes live på BBC og Sky Sports, er den gamle midtbanekjempen for West Ham og det engelske landslaget, Sir Trevor Brooking. Fjerde runde spilles helgen 26. og 27. januar.