Sterk ligaåpning, vil det vedvare?

Liverpool har åpnet sesongen slik vi alle hadde håpet, med 6 poeng mot Sunderland og Middlesbrough. Det er sterkt, og viser en vinner mentalitet som har preget de tre andre lagene vi først og fremst sammenligner oss med.

Når Liverpool åpner sesongen bra øyner de fleste rød på Merseyside ett lite håp om ligagull. Det trofeet som er ?wanted? på Anfield. Spørsmålet er nå om vi kan være med å kjempe helt inn, det er tross alt vanvittig konkurranse og små marginer som til slutt skiller i mai.

Ser vi bak de seks poengene er det mye rusk og litt flaks, men også ett svært godt tegn, nemlig å vinne jevne kamper på dårlige dager. Det har vært en svakhet over mange år og noe vi må bedre i kommende sesong. Ser vi på de andre topplagene og de siste sesongene må en PL vinner sanke sammen minst 85 poeng og da har man ikke råd til mange feilskjær mot antatt svakere lag, spesielt hjemme. Dette kostet oss dyrt i fjor. Vi må fortsette slik, samtidig som vi må slå de tre andre minst en gang hver. De vanvittige svake kampene mot United må ta slutt og jeg har satt av tid til dette nå i september.

Unngår vi en katastrofe på onsdag, og det gjør vi, så er vi der vi skal være pr. enden av august.

Dog skal vi ikke synge for høyt om ligagull enda da klubben etter min mening ikke har den rette balansen i toppen (eiere/styre). Liverpool FC har to amerikanske eiere som ikke gir Rafa den støtte eller tilgang på penger som han trenger og som hans konkurrenter har. Grunnen til dette er neppe dårlig klima eller annet vås, de sitter nemlig med den amerikanske finanskrisen til langt oppover ørene. De har faktisk ikke råd å kjøpe Gareth Barry, så lenge Alonso (eller Pennant, Voronin el. Finnan) forsvinner ut av lønnsbudsjettet og bringer pund inn. Den amerikanske bolig og bank krisen er nemlig eskalerende (ref: DN 25.08.08 ) og vil trolig vedvare, i hvert fall til etter sesong slutt 2008/09.

At vi enda ikke har noe nytt stadion gjør oss veldig sårbare økonomisk og våre yankees vil nokk avvente Standard Liege før noen ny spiller kommer inn. De kjenner sikkert ett massivt press og gir nokk etter, men hadde de fått avgjøre tipper jeg de heller hadde solgt en stall spiller eller to.

Klarer Liverpool å hente hjem sitt 19. ligagull med disse rammebetingelsene, vil det være klubbens største prestasjon.

Kjøp en kantspiller av rang og selg en av de nevnte, da lukter det fugl!

Up the reds!