Supportercupen: Utslått i kvartfinalen

LFCSCSB stilte med to lag i årets supportercup på Voldsløkka i Oslo. Førstelaget røk ut i kvartfinalen, etter tap på straffekonk for Manchester City 1. Andrelaget gikk ikke videre fra gruppespillet.

Den årlige supportercupen i regi av Supporterunionen for Britisk Fotball gikk av stabelen på Voldsløkka grusbaner i Oslo i dag. Supporterklubben stilte også denne gangen med to Liverpool-lag.

I det innledende gruppespillet var lagene fordelt på 11 puljer.

Liverpool 1, med Liverpool-legenden Alan Kennedy på laget, møtte Scarborough, AFC Wimbledon og Norwich i sin pulje, og åpnet gruppespillet meget bra med to seire; 2-0 over Norwich og 1-0 over Scarborough. I den tredje kampen ble det tap 1-3 for AFC Wimbledon. To raske baklengs ødela mye for resten av kampen. The Dons er en kameratgjeng som har spilt sammen i mange år, og som alltid gjør det bra i supportercupen. De røde kom etter hvert til mange gode sjanser, men klarte ikke å få uttelling. Førstelaget ble dermed nummer to i pulja, men gikk likevel videre til 1/8-finale som ett av de fem beste toerlagene.

I 1/8-finalen var Stoke motstander. Liverpool la om til 3-2-1 med stort hell, og kjørte over motstanderne gjennom hele kampen. Det ble imidlertid bare en scoring i oppgjøret, men den var til gjengjeld en kjempescoring av de røde. En perle i krysset fra 25 meters hold. Dermed var førstelaget klare for kvartfinale mot Manchester City 1.

Kvartfinalen ble ulidelig spennende. Liverpool var klart best og hadde mange sjanser, men stang ut denne gangen. Ingen av lagene klarte å score i ordinær tid, og dermed måtte avansement til semifinalen avgjøres fra ellevemeteren. De røde tapte dessverre straffespark-konkurransen 4-5.

Liverpool 2 hadde havnet i pulje med Nottingham 3, Manchester United 2 og Crystal Palace. Begge lagets to første kamper endte med poengdeling. 2-2 mot Palace og 1-1 mot Forest. Men et 1-0 tap for Man Utd i siste kamp, medførte at laget ikke gikk videre fra gruppespillet.

Vår mann på Voldsøkka rapporterer om fint vær, masse folk, grilling og stor stemning. Sommerkos med fotball i sommer-Oslo med andre ord.