Usikkerhet rundt transferbudsjettet

Rafa vet ikke hvor mye penger han får bruke i januarvinduet. Owen kan være på vei tilbake. Heskey et alternativ. Avgjørelse om nye avtaler for kvartett tas når Rafas situasjon er klarlagt.

Ifølge Chris Bascombe kan Michael Owen være på vei tilbake til Liverpool for £2M når overgangsvinduet åpner i januar. Den tidligere Liverpool-spilleren vurderer visstnok ulike alternativer idet han tar fatt på de siste seks månedene av sin kontrakt på St. James' Park.

Liverpool gjør imidlertid ikke annet enn å følge spillerens situasjon. De røde kan være ute etter å forsterke angrepsrekken grunnet skadeproblemene til Fernando Torres. Spørsmålet er likevel om Rafael Benítez er overbevist om at 27-åringen er løsningen for å stå styrket i tittelkampen etter nyttår. Trolig blir penger gjort tilgjengelig for å hente Owen tilbake, og Rafa mener muligens at det er verdt å ta sjansen. Ifølge rapporter skal det også være mulig å forhandle fram et lønnskutt grunnet spillerens tilhørighet i området.

Chris Bascombe mener Rafael Benítez også har andre alternativer på blokka, inkludert Emile Heskey. Jermaine Pennant skal være et av salgsobjektene for å få inn penger til spillerkjøp. Foreløpig virker det usikkert hvor stort overgangsbudsjettet blir i januar.
- Jeg vet ikke hvor mye jeg kan bruke fordi vi har ikke snakket om det. Det kan være ok om jeg ikke henter noen, men jeg kan ha mulighet for å selge noen spillere. Det avhenger av interessen, uttaler Rafael Benítez.

Everton, Tottenham og Manchester City er også interesert i Michael Owen, men Liverpool skal være favoritt. Newcastles finansielle problemer har betydd at en ny avtale for Owen ikke har kommet. Spilleren trenger også utfordringen med Champions League-fotball for å få fart på landlagskarrieren.

Daniel Agger, Dirk Kuyt, Fabio Aurelio og Alvaro Arbeloa har avtaler som utløper sommeren 2010, men tilbud om eventuelle nye kontrakter vil trolig ikke komme før Rafael Benítez' situasjon er avklart.
- Vi skal først snakke om min kontrakt. Så snart det er sluttført, kan vi prate om fremtiden. Vi har mer enn et par spillere som vi må avgjøre fremtiden til, forteller Rafael Benítez ifølge Chris Bascombe.

Tony Barrett i Liverpool Echo skrev i oktober at det er mer sannsynlig at spillere blir solgt enn kjøpt i overgangsvinduet i  januar.