Venter på finansiering

Ifølge Liverpool Echo er refinansieringen til Hicks og Gillett ennå ikke klar, selv om stadionplaner er lagt ut. Supporterne krever mer for å kunne bli fornøyd.

Ifølge velinformerte Liverpool Echo var ikke refinansieringen til George Gillett og Tom Hicks offisielt klar da avisen i dag gikk i trykken, og bilder av de rødes nye stadion var offentliggjort. Det skal være garanti fra George Gillett om at han bringer inn de nødvendige midler fra egen lomme som gjenstår, men Hicks er overbevist om at alt nå vil gå igjennom som planlagt.

Det sies at amerikanerne nå skal garantere £55M hver av sin personlige formue. Den totale lånepakken på £350M vil dekke de £298M som amerikanerne lånte for å kjøpe klubben, slette tidligere gjeld, kjøpe spillere og utgiftinger i forbindelse med stadionplanene.

Opplysningene om ny stadion skal ha kommet fra et PR-firma i London, etter sigende nå opprettet av Tom Hicks og hvor navnet til George Gillett glimret med sitt fravær.

Liverpool Echo hevder også at selv om det nå ser ut til å gå i orden både med refinansiering og ny stadion, har ikke DIC gitt opp muligheten til å kjøpe klubben.

I tillegg til nye stadionplaner som vil gi Liverpool en moderne arena med 71.000 seter, mener også Echo at Rafael Benitez nå har fått beskjed om at man ønsker å sikre seg Javier Mascherano på en permanent avtale så hurtig som mulig.

Ny stadion og Mascherano vil imidlertid ikke være nok til å blidgjøre store deler av supporterskaren, som er fortvilet over måten Gillett og Hicks har agert på siden de kjøpte LFC for snart et år siden.

Dette er meldingen fra John Mackin, i supporterorganisasjonen Reclaim The Kop:

- Så lenge ikke eierne kommer ut og sier at de har tenkt å gi Rafa Benitez en ny kontrakt, at de har tenkt å støtte ham i utstrakt grad på transfermarkedet, og at ingen av de pengene vil sette klubben ytterligere i gjeld, da har de ingen sjanse til å snu vår oppfatning av dem.

- Graden av misnøye blant fansen er på et slikt nivå at vi kommer til ha et møte neste uke hvor vi vil diskutere neste skritt i vår pågående protest mot eierne.

- Vi har sett fine bilder av stadiondesign tidligere og vi venter fortsatt på at et eneste spadetak er blitt gjort i Stanley Park, noe Hicks og Gillett lovet at de ville gjøre i løpet av 60 dager etter at de tok over. Det skal derfor mye mer til enn et nytt bilde, og masse PR, for at vi skal forandre mening.