Viktig jul for Gerrard & Co

Steven Gerrard mener at årets juleprogram er det viktigste for LFC på mange år, i en sesong hvor man leder tabellen men ennå ikke har vist toppform. Dossena trener ekstra og blir bedre.

Brennende ønske om ligatittel
Det er en sjeldenhet, men julepynten er i ferd med å komme opp og Liverpool leder Premier League. Det hektiske kampprogrammet i engelsk fotball var for mange det første virkelige tegnet på hvem som kom til å være med å kjempe om ligatittelen, og hvis man fortsatt var med i tetbildet når nyttårsrakettene ble sendt til værs ble man også regnet som en tittelutfordrer.

Nå er ikke terminlisten like tett under høytiden som den har vært tidligere, men det vil likevel være viktig for Liverpool å prøve å beholde topplassen også etter at man nå har avsluttet 2008 med kamper mot Hull (h), Arsenal (b), Bolton (h) og Newcastle (b).

Steven Gerrard sier til LFC Magazine at dette er den viktigste julen for klubben på lang tid, i en sesong hvor han mener at laget ennå ikke har fått vist sitt aller beste.

- Vi nærmer oss jul og det er da hvor sesongen begynner å forme seg for alvor, forklarer kapteinen.

- Det kan være at det ikke er like hektisk under denne høytiden som det har vært under tidligere år, i forhold til hvor mange kamper som spilles, men resultatene vil være mer avgjørende denne sesongen enn de har vært på lenge. Dette på grunn av vår posisjon i ligaen.

- Det er mye en kan være fornøyd med så langt denne sesongen, men samtidig synes jeg ikke vi har spilt vår beste fotball. Det kan være at vi har hatt 45 gode minutter her og der, men ikke over 90 minutter. Det nærmeste var på Stamford Bridge.

- Vi har imidlertid sørget for at vi er i en posisjon som vi ikke har befunnet oss i på lang tid. Det er imidlertid et faktum at den vanskeligste delen av sesongen gjenstår.

- United vil bli sterkere. Arsenal fortsetter å vise at de ikke kan avskrives, og har nå slått United hjemme og Chelsea borte. Chelsea snublet nylig, men de vil også komme tilbake.

- Det er kanskje en klisjé, men resultatene rundt omkring beviser at det ikke finnes noen lette kamper i Premier League, sier Gerrard foran morgendagens kamp mot Hull.

- Det er over 40.000 som følger oss på Anfield annenhver uke og det er omtrent 4000 som følger oss på bortekamper. De har sett suksess. Vi har vunnet alt i Liverpool mens jeg har vært her, unntatt Premier League. Det er hva vi ønsker nå.

- Det er et brennende ønske. Jeg vet det, fordi jeg deler det. Slik er det med oss alle.


Dossena jobber videre
Andrea Dossena har fått en vanskelig start på karrieren i Liverpool, etter å ha vist skuffende takter i begynnelsen av sesongen og også i realiteten mistet plassen til Fabio Aurelio på venstrebacken. Det har også vært hvisket om at Rafa Benitez kan være villig til å lytte til et mulig salg av italieneren allerede i januar. Med skadeforfulgte Aurelio ute har imidlertid Andrea fått nye sjanser, og 27-åringen har vist bedre takter nylig mot West Ham og PSV. Nå ser han fremover og ønsker å gjøre sitt beste både på trening og i kamper.

- Jeg har bedt om å få trene ekstra siden jeg ønsker å finne min beste form, sier Dossena til Liverpools hjemmeside.

- Jeg har drevet med ekstra løpetrening og også hatt økter med vekter, i tillegg til den vanlige treningen med laget.

- Det å jobbe sammen med Rafa Benitez har vært veldig bra. Han fokuserer på detaljer, noe som hjelper deg til å bli bedre.

- Det var ikke lett for meg til å begynne med, men jeg synes det går bedre nå. Det er veldig forskjellig fra italiensk fotball, men jeg begynner å venne meg til det. Fotballen her er mer fysisk og du blir hardere presset når du har ballen. En annen ting er at banene alltid er våtere her(!)

- Jeg vil ønske å bli bedre defensivt. Jeg har bare begynt å nærme meg mitt beste nivå, noe jeg håper fansen snart kan få se.