- Aquilani en komplett midtbanespiller

Tidligere lagkamerat Francesco Totti mener Alberto Aquilani har potensial til å være en av de beste midtbanespillerne i verden. Han tror 25-åringen vil finne seg greit til rette i Premier League.

AS Roma-kaptein Francesco Totti mener hans tidligere lagkamerat Alberto Aquilani har potensial til å være en av beste midtbanespillerne i verden. Begge fikk sin utdanning i samme ungdomssystem i den italienske Serie A-klubben. Totti forteller til Liverpoolfc.tv, via Luca Fallica i RETE Sport, hvorfor han er overbevist om at 25-åringen vil bli en suksess på Anfield.

Aquilani var ankelskadet da han ble hentet til Liverpool for £17,1M i sommer, og Liverpools supportere har foreløpig bare sett glimt av spilleren som har blitt byttet inn i to oppgjør.
- Alberto er en utrolig talentfull spiller, med god teknikk og fremragende forståelse av spillet. Han har også et kraftfullt skudd med begge føtter. Han er virkelig en komplett midtbanespiller, uttaler Totti.

Hvordan kommer han til å passe inn i Liverpools sustem?
- Alberto kan egentlig spille i enhver posisjon sentralt på midtbanen, enten som litt angriper eller få steg bak. Fordelen hans er at han virkelig forstår spillet og har et godt blikk. Han er dynamisk og kan komme med den siste pasningen eller forsøke å score selv. Her i Roma, med vår 4-2-3-1-formasjon, spilte han foran forsvaret ved siden av Daniele De Rossi eller David Pizzaro, men også som en offensiv midtbanespiller, akkurat som meg. Jeg tror også han kan klare seg bra i 4-4-2.

Totti blir bedt om å beskrive Aquilani som spiller.
- Han er elegant og smart, dette er hovedkarakteristikkene hans. Potensielt er han en av de beste i verden. Han har vært uheldig med skader så langt, men jeg tror han kommer til å gjøre det meget bra i England.

AS Roma-kapteinen har snakket med Aquilani flere ganger etter overgangen.
- Ja, selvsagt. Jeg spurte om hvordan det gikk. Han sa at han hadde funnet seg meget godt til rette. Han kan ikke vente med å spille regelmessig.

Aquilani har også tidligere slitt med skadeproblemer.
- Som nevnt tidligere har han ikke vært heldig i karrieren. Alle skadene har stoppet fremgangen hans. Jeg er sikker på at han vil komme tilbake til sitt beste og bevise sin verdi for Liveprool.

Totti husker godt Aquilani beste kamp for Roma.
- Hver gang Alberto fikk muligheten til å spille for oss, tok han vare på den og har alltid gjort det bra i store kamper. Jeg husker den ene i Madrid, mot Real. Det var en minnerik kveld. Han traff treverket med et kjempeforsøk. 15 sekunder senere styrte Casillas en av hans knallskudd. Men det er ikke den eneste store opptredenen. Mot AC Milan gjorde han en flott "Rabona" (hans favoritt bevegelse) og ga meg ballen slik at vi vant 2-1. Finn den på Internett! De røde supporterne vil sikkert sette pris på hans driblinger, og de kommer til å oppdage hvilken stor spiller han er.

Spørsmålet er om Aquilani klarer å tilpasse seg tempoet i Premier League.
- Gode spillere viser hva de duger til uansett hvor de drar. Alberto vil finne seg til rette i enhver form for fotball.

Kanskje Aquilani blir en nøkkelspiller for Italia under VM?
- Jeg håper virkelig at han blir det, og jeg ønsker ham lykke til med det.