- Denne sjansen må vi ta vare på

Lucas Leiva mener at de røde må benytte seg av at Chelsea gjester Man Utd i helgen. Med seier mot Stoke på lørdag vil det bety at Liverpool øker forspranget til minst en av tittelrivalene.

- Vi ønsker å vinne på lørdag og holde oss på toppen av tabellen. Hvert poeng betyr virkelig mye for oss i tittelkampen, sier brasilianeren til Liverpoolfc.tv.

- Vi har selvtillit og de kvalitetene som behøves. Vi spiller god fotball og fungerer bra som lag. Vi føler vi kan slå hvem som helst, legger han til.

- Liverpool har ventet lenge på Premier League-tittelen, og nå har vi sjansen til å gå til topps. Vi har også gode sjanser i Champions League og FA-cupen, så forhåpentligvis kan vi gjøre det bra og sørge for at dette blir en god sesong.

- Julen var en viktig periode med mange kamper tett etter hverandre. Vi tok mange poeng, noe som er bra. Klarer vi å vinne på lørdag, kan vi slappe av og skje hva som skjer i kampen mellom Manchester United og Chelsea.

Lucas ble sittende på benken hele kampen da Liverpool spilte 0-0 mot Stoke i september. Nå vet han at alle krever tre poeng på bortebane mot et av bunnlagene i ligaen.

- Vi fikk en vanskelig kamp mot Stoke på Anfield. Vi klarte bare uavgjort, noe som var frustrerende. Forhåpentligvis får vi mer rom å spille ballen i på lørdag, slik at vi kan skape flere sjanser og ta vare på dem.

- På Anfield hadde vi omtrent 70% ballinnehav, men det var vanskelig for oss å bryte dem ned, da Stoke spilte virkelig kompakt.

- Nå ligger Stoke i bunnen av tabellen, så de vil være ute etter å ta poeng. Men vi er klare til kampen, og vet hva vi har å gjøre.

Lucas avslører også at det har foregått spesialtrening på Melwood denne uken for å håndtere de lange innkastene til Stokes Rory Delap.

- Vi vet de er et fysisk tøft lag å spille mot, og deres lange innkast er en reell trussel. De er alltid farlige, innrømmer midtbanespilleren.

- På treningene har vi trent på å forsvare oss mot lange innkast, så vi vil være forberedt. Det er en del spillere som kan kaste langt i Brasil også, men jeg har aldri sett noen kaste så langt som Stoke gjør. De vil alltid score noen mål fra disse innkastene, så vi må klarere ballen så raskt som mulig.

Xabi Alonsos syv sting i vristen kan medføre at Lucas får en sjanse fra start av mot Stoke. Det er ikke brasilianeren i mot.

- Jeg tror jeg spilte min beste Liverpool-kamp mot Newcastle like før nyttår. Som lag fungerte vi veldig bra, og alle hadde en finger med i spillet. Vi hadde mange sjanser til å gjøre mer enn fem mål. Selv var jeg litt uheldig som ikke kom på scoringslisten, da jeg kunne hatt et hat-trick, men deres keeper gjorde mange gode redninger.

- Når du bidrar til å skape sjanser for laget, og har målgivende pasninger, er du alltid fornøyd. Steven Gerrard hadde en flott avslutning på min pasning. Etter den svake kampen jeg hadde mot Fulham har jeg forbedret meg mye, og har spilt på meg selvtillit. Supporterne har støttet meg etter den kampen, noe jeg er veldig glad for.

- Jeg prøver å bli bedre i hver kamp og ta vare på de sjansene jeg får. Det må du, da det er så mange kvalitetsspillere her at det blir vanskelig å få nye sjanser dersom du opplever en formsvikt.