- Mitt største øyeblikk

Phil Thompson tenker tilbake på da han løftet E-Cupen som kaptein, for Liverpool mot Real Madrid, og tror felles scouser Steven Gerrard kan få sjansen til å gjenta det for andre gang i Roma.

- Det var stort og for meg vil alltid finalen i 1981 være den største, sier Thommo til Liverpool Echo. - Å bli den første scouseren som har løftet E-Cupen for Liverpool var det gjeveste med det hele. Emlyn Hughes hadde vært kaptein i '77 og '78, og blitt en scouser, men han var ikke født i byen.

- En kan bare tenke seg hva jeg følte etter å ha stått på The Kop, det er vanskelig å forklare. Jeg fikk være kaptein for England, men å løfte E-Cupen som kaptein for Liverpool var det største øyeblikket i min karriere.

Dette har siden blitt gjentatt av Steven Gerrard i Istanbul, hvor en lokal spiller ledet Liverpool til triumf i den gjeveste klubbturneringen i Europa.

- Det var en fantastisk historie, forteller Phil. - Jeg var på vei til flyplassen for å gratulere alle sammen da jeg så David Moores som sa at han hadde Stevie på telefonen. "Det føles virkelig stort, gjør det ikke?", sa jeg til ham.

"Steve sa: 'Thommo, jeg har sett bilder av deg og Europacupen og selv med alt det andre jeg har gjort i min karriere, føler jeg at det å løft cupen som kaptein og Liverpool-fan, var det beste. Jeg vet nøyaktig hvordan du føler det, lidenskapen og at det er så godt som en sønn av byen.'"

- Jeg tok siden med meg pokalen tilbake til Kirkby, og puben Falcon, som er blitt en del av Liverpools folkemunne. Jeg ønsket bare å ta med cupen tilbake til fotballens grasrot og ingen av guttene viste at jeg gjorde det. Jeg la pokalen bak i min Ford Capri, ingen Mercedes eller Bentley eller noe slikt, og den fikk hedersplassen bakerst i baren.

- Vi virket godt motivert, organisert og var bedre enn dem over hele banen, sier Thommo om 1-0 seieren på Santiago Bernabeu.

- Dette var to topplag som spilte mot hverandre, fra to store fotballnasjoner, og vi viste hvor mye bedre Premier League er.

- Seieren dreide seg om taktikk, moral og spillernes motivasjon - alt fungerte. Jeg tror den formasjonen Rafa nå bruker er den samme som han hadde i Valencia, og det er en formasjon som passer best på utebane.

- I ligaen har vi slått Chelsea med det systemet og det fungerer mot topplagene, men mot de såkalte "mindre" lagene har det kostet oss noen seire.

- På tirsdag må alle være motiverte igjen. Rafa, staben, spillerne og ikke minst viktig for meg, fansen. Alle vil spille sin rolle.

- Arjen Robben er spilleren å holde et øye med. Jeg synes han var deres beste spiller, men hvis du får ham under kontroll kan jeg ikke se hvordan de skal score. Vi har ikke råd til at han skal få komme innover med sin venstrefot. Jeg tror Madrid vil score, men jeg mener vi viste nok i den første kampen til at vi vil skape sjanser.

- Jeg tror ikke de har tillit til sitt midtforsvar. Jeg tror det blir 2-1 til Liverpool.

- Liverpool har kapasitet til å komme helt til Roma, en by som alltid har vært spesielt for oss.