- Rafa gjorde det eneste riktige

Dirk Kuyt mener at Rafael Benitez handlet riktig når han benket ham selv, Torres, Alonso og Riera til kampen mot Portsmouth. Rafa forsvarer bruken av tre stoppere og soneforsvar på dødballer.

Dirk Kuyt mener at Rafael Benitez gjorde det riktige mot Portsmouth, da han benket ham selv, Fernando Torres, Xabi Alonso og Albert Riera. Manageren mente at ekstraomgangene mot Everton hadde tatt for mye krefter ut av flere av hans sentrale spillere, og dermed gjorde han hele seks forandringer på laget foran matchen på Fratton Park.

- Det er managerens privilegium å velge. Som spiller vil du selvsagt spille alle kamper, men det er manageren som bestemmer, og han tok den riktige beslutningen, sier Kuyt til Liverpoolfc.tv.

- Fotball er et merkelig spill. Vi måtte vinne mot Portsmouth, og gjorde det. Fernando Torres er en svært viktig spiller for oss, og viste det nok en gang helt mot slutten.

Til Liverpool Daily Post forteller manageren selv at han tok avgjørelsen om å benke kvartetten i samråd med sin stab og medisinske støtteapparat.

- Jeg snakket med det medisinske støtteapparatet, som behandler spillerne, og jeg snakket med resten av staben, inkludert Sammy Lee, Mauricio Pellegrino og fitnesstreneren. Vi holdt et møte der avgjørelsen ble tatt, forteller Rafa.

- Det er ikke enkelt å benke Torres, Alonso og Kuyt. Det var en vanskelig avgjørelse. Men av og til må du gjøre ting som dette for å henge med helt inn i ligainnspurten.

Benitez hevder at den sportslige ledelsen viste tillit til resten av troppen ved å ta denne avgjørelsen.

- Det er viktig å viste de øvrige spillerne tillit. Vi hadde spillere som N'Gog, Babel og Benayoun, som jobbet virkelig hardt, og mot slutten kunne vi sette inn de store navnene. Dette var bra for laget, og vi har mer selvtillit nå. Kanskje vil folk ha fått troen på at vi kan henge med helt inn.

- Du gjør dine tanker når du skal ta ut laget. Denne gangen valgte jeg å starte med disse spillerne for å se hva som ville skje. Vi startet kampen virkelig bra, og jeg trodde vi kunne vinne kampen med dem. Etter hvert ble noen av spillerne slitne. Man kunne se at Arbeloa var svært sliten, og N'Gog fikk kjenning med en skade i tillegg til at han ble sliten. Så da måtte vi vurdere bytter. Etter at vi slapp inn ett mål trengte vi pasningskvaliteten til Xabi Alonso. Mot slutten satte vi inn Torres for å vinne kampen.

Benitez var svært fornøyd med innsatsen til David N'Gog, som spilte sin første ligakamp fra start.

- Man kan se at han er en veldig god spiller. Han har åpenbart kvaliteter og talent. Han må bli sterkere for å spille i Premier League, men bevegelsene hans er virkelig gode, og dersom spillerne rundt ham spiller godt vil han også spille bra.

Benitez forsvarer også valget av tre midtstoppere bakerst og at han fortsetter å benytte soneforsvar på dødballer.

- Bruken av tre mann bak avhenger av kampen. Vi måtte benytte dette systemet fordi vi ikke hadde så mange spillere som var friske og opplagte. Vi prøvde å benytte spillerne i posisjoner der de ville fungere.

- Ser man på cornere og frispark, gjør vi stort sett det samme som andre lag. Alle slipper inn mål på dødballer av og til, uavhengig av om man bruker mannsmarkering eller soneforsvar på dødballer. Folk har lett får å legge skylden på soneforsvaret, men de kan bare sjekke hvor mange mål som blir sluppet inn i Championship og Premier League når man benytter seg av mannsmarkering på dødballer.