- Scouserne inspirerer oss

Lucas Leiva avslører at Liverpools utenlandske spillere ikke trenger ekstra motivasjon foran dobbeltmøtet med Everton. Det kan de takke Gerrard og Carragher for. Pennant fyller år.

Liverpool spiller mot Everton i Premier League-kamp på Anfield førstkommende mandag. Bare seks dager senere møtes lagene igjen samme sted. Da står FA-cupens 4.runde på programmmet. Lucas Leiva forteller at Liverpools utenlandske spillere er fullstendig klar over hva et Mersyside-derby betyr for supporterne. De to lokale spillerne, Steven Gerrard og Jamie Carragher, vil definitivt ikke la dem glemme betydningen av oppgjørene.
- Det er alltid en meget stor kamp mot Everton, sier Lucas til Liverpoolfc.tv.

- Forberedelsene til et lokaloppgjør er alltid annerledes, spesielt med Stevie og Carra rundt oss. Vi kan se på ansiktene deres hvor gjerne de ønsker å vinne denne kampen. Det inspirerer oss.

- Vi vet hvor viktig disse kampene er for klubben og supporterne. Vi ønsker å bli værende på toppen av Premier League-tabellen, og vi ønsker avansement i FA-cupen. Vi trenger ingen motivasjon.

- Det er godt at vi skal spille begge kampene på Anfield med supporterne bak oss. Det gir oss mye selvtillit. Vi må forsøke å sørge for at vi vinner.

- Et derby er alltid en vanskelig kamp, og det er også en annerledes kamp. Vi fikk en flott seier mot Everton tidligere i sesongen. Vi vet hva vi må gjøre. Dette er to meget store kamper, og vi må være klare.

Lucas Leiva har gode minner fra sin derbydebut i oktober 2007. Mange hevet øyebrynene da Steven Gerrard ble byttet ut til fordel for Lucas i det 72.minutt på stillingen 1-1. Men det viste seg i etterkant som et meget lurt trekk. På overtid sendte Lucas i vei et skudd som Phil Neville reddet med hånden på målstreken. Det påfølgende straffesparket satte Dirk Kuyt sikkert i mål, og Liverpool vant kampen.
- Det kunne ha vært bedre fordi jeg kunne ha scoret vinnermålet, men vi vant kampen. Det er hovedsaken. Jeg kom inn for Stevie. Alle ble overrasket, men jeg nøt det, og vi vant kampen.

Pennant fyller år
Jermaine Pennant fyller 26 år i dag. Vi gratulerer!