- Skadene til Torres kan koste oss tittelen

Benítez tror Liverpool hadde vært nærmere Manch Utd i tittelkampen uten alle skadene til Torres. For mye å forlange å stole på urutinerte spillere. Laget har vist fremgang fra i fjor. Savner flere scoringer.

Rafael Benítez tror Liverpool hadde vært nærmere Manchester United i kampen om ligatittelen om det ikke hadde vært for skadene til Fernando Torres. Spissen mister kampen mot Sunderland i dag, og er også usikker til returoppgjøret mot Real Madrid om en uke.
- Det verste har vært skadene til Torres. Han er vår hovedspiss og scoret mange mål for oss forrige sesong. Denne sesongen kunne ha vært totalt annerledes med ham, uttaler Benítez.

- Torres er ikke tilgjengelig til Sunderland-kampen. Han blir litt bedre, men det er fremdeles for tidlig for ham å spille.

- Jeg tror vi må vente på ham og se hvordan det utvikler seg før andre kamp mot Real Madrid. Det er ikke klart i øyeblikket.

Torres har vært ute med både hamstring- og ankelskade denne sesongen. Liverpools nummer 9 har bare spilt 15 ligakamper denne sesongen, og nettet åtte mål.

Liverpool har tatt kun 10 poeng på syv kamper i 2009, og ligger nå syv poeng Manchester United som har én kamp mindre spilt.
- Tittelen var vanskelig tidligere. Det er vanskeligere nå. Det vi må gjøre, er å ta vare på sjansene, og det er noe som har vært et problem hele sesongen.

- Hvis Torres ikke hadde vært skadet, så ville det kanskje vært annerledes, men vi kan ikke forandre på situasjonen. Alle har spillere som får skader.

- Siden Champions League-seieren i Madrid har vi hatt problemer. Flere spillere har vært skadet.

- Laget scorer ikke mål nå. Vi skaper muligheter, men vi må være mer kliniske og bedre foran mål. Det er ikke bare midtbanespillerne som ikke scorer nok mål. Det er hele laget.

- Vi har hatt flere comeback denne sesongen, men vi må slutte med å gi de andre lagene muligheter. Vi gjorde ikke nok på lørdag etter det andre målet. Vi har hatt comebacks tidligere, men vi må analysere hvorfor det ikke skjedde denne gang.

Liverpool benyttet Nabil El Zhar fra start mot Middlesbrough, og David N'Gog kom inn for marokkaneren i 2.omgang.
- På denne tiden av sesongen, da hvert poeng er viktig, er det viktigste å ha dine beste spillere tilgjengelig fordi de har erfaring.

- Det er ikke rettferdig å forvente at unge spillere skal komme inn og forandre kampene. Det er da du trenger dine viktige spillere for å tilføre mer til laget.

- Vi må holde det gående i kampen om ligatittelen, forsøke å vinne hver kamp som kommer.

Benítez mener laget viser fremgang sammenlignet med tidligere sesonger.
- Vi må ikke glemme at vi har prestert bedre i ligaen enn forrige sesong. Likevel må vi forbedre oss. Ja, vi har hatt nøkkelspillere skadet. Det kan ha kostet oss fire eller fem poeng.

- I tittelkampen vil det utgjøre en stor forskjell. Vi ligger godt plassert, men vi kunne inntatt en enda bedre posisjon.

- Vi er nå rangert som det beste laget i Europa på UEFAs femårsranking. Det viser hva vi har prestert de sesongene,

- Men vi må vise fremgang resten av sesongen, og i fremtiden. Troppen er god, men det er for mange kamper når ting går galt. Det utgjør en stor forskjell.

Liverpool har i 2008/09 tatt 10 poeng på fire kamper mot Manchester United, Chelsea og Arsenal. Forrige sesong ble det kun fire poeng på seks oppgjør.
- I år har vi blitt bedre. Tidligere var vi ikke best mot topplagene, men nå er statistikken vår mot dem god. Det er positivt. Nå må vi forbedre oss mot andre lag. Vi har gode nok spillere til å klare det.

- Vi kan bryte en syklus. Vi har gjort noen feil denne sesongen, og vi kunne ha vært i en bedre posisjon. Vi hadde tro på at vi kunne komme nærmere toppen av tabellen denne sesongen. Nå må vi ende så høyt som mulig og avansere i Champions League.

- Helgen var veldig skuffende fordi vi visste at vi ikke kunne tape eller spille uavgjort i flere kamper hvis vi ønsket å kjempe om tittelen. Men vi er fremdeles i en bedre posijon enn vi var i fjor, og vi kan bli bedre.

Kilder: BBC Sport, Liverpool Daily Post og Daily Telegraph.