Barry forklarer valget

Gareth Barry innrømmer at valget var enkelt da Manchester City viste interesse. Han vil få spille regelmessig i sin beste posisjon. Han ville ikke ha en langdryg transfersaga denne sommeren.

Gareth Barry skal ha vært et av transfermålene til Rafael Benítez denne sommeren, men i går valgte spilleren å takke ja til en overgang fra Aston Villa til Manchester City. 28-åringen skal ha fått en solid lønnsøkning, men likevel virker valget rart ettersom han hadde svært lyst til å spille Champions League-fotball. I et brev til Aston Villa-fansen takker han for støtten gjennom tolv år, men han avslører også noen av grunnene til at han tok det valget han gjorde. Han ønsker å spille regelmessig i sin favorittposisjon, og ville heller ikke gjennom en ny transfersaga.

Vi bringer her et utdrag av brevet som er publisert på expressandstar.com.

- Jeg har ærlig talt hatt vanskelig med å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre. Manageren og klubben har strukket seg i forsøk på å overtale meg til å bli. De kom med et fantastisk tilbud som jeg er svært takknemlig for, skriver Barry.

- Men etter å ha ombestemt meg flere ganger, kom jeg til den avgjørelsen at tiden var inne for meg og klubben til å skille lag. Jeg trenger en ny utfordring. Jeg har stor frykt for å bli doven og havne i komfortsonen.

- Jeg synes avtalen er god for klubben. Jeg er sikker på at manageren kommer til å bruke pengene bra til å forsterke laget.

- Jeg er spent på min nye utfordring. Mange vil stille spørsmål ved min avgjørelse å gå til Manchester City, men det var den klubben som var forberedt til å møte verdisettingen. For en 28-åring med ett år igjen av kontrakten synes jeg det viser hvor mye de ønsket meg.

- Straks jeg snakket med Mark Hughes var det ingen andre steder jeg ønsket å dra, og jeg var også ivrig etter å unngå en langdryg saga.

- Jeg føler at jeg kommer til en klubb som seriøst vil være utfordrer til å vinne store titler. Folk vil kanskje tvile på det, men jeg er overbevist om planene klubben har på kort og lang sikt.

- Støtten manageren vil få fra eierne forteller meg at de vil være en stor trussel.

- Også VM neste år har vært mye i mine tanker. Jeg føler at jeg i Manchester City vil få sjansen til å spille regelmessig i min beste posisjon og være en stor del av et suksessfullt lag.

- Tiden vil vise om jeg har rett eller ikke, men dette er grunnene mine.

- Jeg har blitt lei av alle spekulasjonene rundt meg de seneste 12 månedene, og jeg er sikker på at fansen har blitt det samme. Jeg er glad for at jeg ikke reiste i fjor sommer. Da ville jeg ha reist i unåde.

- I år føler jeg at det er annerledes. Jeg har ikke benyttet en agent. Jeg har diskutert med min beste venn (agent Michael Standing), men til slutt tatt mitt eget valg.

- Jeg tror situasjonen ble håndtert skikkelig av alle de involverte. Igjen vil jeg takke manageren og klubben for det.