Benayoun erstatter Gerrard?

Steven Gerrard er som kjent skadet og uaktuell til tirsdagens viktige ligakamp mot Arsenal. Yossi Benayoun kan bli mannen som erstatter kapteinen, i rollen like bak Fernando Torres i angrepet.

Benayoun har bidratt med noen viktige scoringer for Liverpool denne sesongen, inkludert seiersmålet på overtid mot Fulham. Liverpool-legenden David Fairclough spår nå at israeleren vil spille en viktig rolle for de røde i serieinnspurten.

- En kar som Benayoun bidrar med scoringer og spiller en nøkkelrolle ved å bidra til at Liverpool vinner kamper. Han fortjener et klapp på skuldra. Han har vært i imponerende form. Han har gjort viktige mål, og ser ut til å trives ute på banen for tiden, sier Fairclough til Liverpoolfc.tv.

- Det er et godt tegn når spillerne i troppen virker komfortable og har tro på seg selv.

I tillegg til Benayoun mener Fairclough at karer som Javier Mascherano og Lucas Leiva må ta ansvar i Gerrards skadefravær.

- Det er et slag i trynet å miste Steven på denne tiden av sesongen, men forhåpentligvis er han tilbake veldig raskt. Vi har spillere som kan gjøre en god jobb i hans fravær. Lucas har kommet inn på laget, og viste i midtuken hvor mye energi han har. Folk har en tendens til å kritisere ham en del, men man kan i alle fall ikke klage på innsatsen hans for laget, hans oppofrelse og løpskapasitet.

- Vi kommer til å trenge energien til Lucas og Mascherano mot Arsenal, da de er et lag som liker å spille med høyt tempo på ballen. Mascherano er en vinner. Han kjemper for hver eneste ball, og er en nøkkelspiller for oss.

- Det blir en ny stor kveld på Anfield på tirsdag, når vi nå går for ligatittelen. Arsenal er et veldig attraktivt lag som satser på fint pasningsspill over hele banen. Vi må matche deres fysikk, men med Mascherano på laget er jeg sikker på at vi vil klare det.

Arsenal røk i går ut av FA-cupen, etter at de tapte 2-1 for Chelsea i semifinalen på Wembley. Manchester United spiller mot Portsmouth først på onsdag, så en seier eller et uavgjort resultat mot The Gunners vil medføre at Liverpool topper tabellen igjen.

- Liverpool flyter på en medgangsbølge nå, og folk tror virkelig at muligheten til å vinne Premier League er stor. Psykologisk blir det viktig å gjeninnta toppen av tabellen, og legge press på United slik at de må ta oss igjen, avslutter Fairclough.