Eccleston og Metcalf tilbake etter skader

Nathan Eccleston og Jack Metcalf er tilbake i trening igjen etter skader. Sean Highdale gjør fremskritt. U18-kampen mot Bolton utsatt til februar.

Juleferien kom beleilig for U18-spillerne Nathan Eccleston og Jack Metcalf. Ecclestons fotskade har nemlig blitt leget i løpet av avbrekket, og det samme er tilfelle med Metcalfs kneskade. Sean Highdale, som ble alvorlig skadet i en bilulykke i fjor, er også på vei tilbake.

- Jack måtte gjennom en mindre kneoperasjon før jul, men både han og Nathan er tilbake i full trening nå. Sean gjør fine fremskritt med fysioterapeutene, og håper å kunne forsere treningsarbeidet etter å ha oppsøkt en spesialist denne uken. Veien frem er fortsatt lang for ham, men han jogger allerede, uttaler U18-trener Hugh McAuley til Liverpool Echo.

McAuley ønsker ellers ingen repetisjon av U18-lagets formsvikt like over nyttår i fjor, da man vant kun to av de 12 siste ligakampene og ble slått ut av FA Youth Cup av Sunderland i femte runde.

Så langt denne sesongen står U18 bokført med ni seire på 15 kamper, og ligger på andreplass i akademiligaen. Torsdag om en uke møter juniorene Bristol Rovers på bortebane i FA Youth Cup.

- Andre halvdel av fjorårssesongen var skuffende, og dette er noe spillerne er fullt klar over. Vi må sørge for at vi avslutter sesongen på en positiv måte denne gangen, og jeg tror vi skal klare det, sier McAuley.

- Hovedmålet de kommende månedene blir imidlertid å få forfremmet 2-3 spillere til Melwood. I sommer ble Stephen Irwin og Gary Mackay-Steven flyttet opp, mens Martin Kelly og Jay Spearing tok steget opp året før det igjen.

- Vi har klart å få noen spillere gjennom til Melwood hvert år, og med riktig jobbing fra nå og frem til mai, tror jeg at noen få fra årets tropp også vil ta steget opp.

U18-spillerne returnerte til treningsfeltet på mandag etter en to ukers ferie. Nå møter de Wolverhampton i treningskamp i Kirkby på lørdag før alvoret starter med cupkampen mot Bristol Rovers i neste uke.

- Ferien har gitt de utenlandske spillerne sjansen til å dra hjem, men alle har hatt et egentreningsprogram de skulle gjennomføre, så samtlige har returnert i brukbar form. Vi har dessverre ikke fått trent utendørs denne uken på grunn av frost, men vi er heldige som har en god innendørsbane slik at treningsarbeidet ikke har blitt skadelidende. Nå håper vi at det skal bli mildere, slik at treningskampen mot Wolves og cupkampen mot Bristol Rovers kan gå av stabelen som planlagt.

- Ettersom vi spiller mot Bristol Rovers på torsdag har vi fått utsatt ligakampen vi skulle ha spilt påfølgende lørdag. Vår motstander i den kampen, Bolton, er fortsatt med i FA Youth Cup selv, og skal også spille i neste uke. Så de gikk med på å utsette kampen til februar.