Echo: - Alonso vil til Real

Benitez vil ikke fire på kravet om £35M, men innser at det vil bli vanskelig å beholde Alonso. Spiller og agent håper på en snarlig avgjørelse. Damien Plessis linkes til Cardiff.

Ifølge Tony Barrett i Liverpool Echo har Xabi Alonso fortalt Rafael Benítez at han ønsker å forlate Liverpool og signere for Real Madrid, men Liverpool vil ikke innfri midtbanespillerens ønske hvis ikke den spanske hovedstadsklubben legger en overgangssum på cirka £35M på bordet.

Alonso har ikke lagt inn en transfersøknad, men skal ha gjort det klart for Benítez at fremtiden hans ligger i La Liga fremfor Premier League. 27-åringen skal slutte seg til resten av Liverpool-laget på søndag etter å ha blitt innvilget ekstra hvile etter Confederations Cup. Alonso og hans agent Inaki Ibanez håper likevel å komme til en avtale med Real Madrid før den tid.

Real Madrid skal være lite villig til å betale £27M for den spanske landslagsspilleren, og Benítez står ubøyelig på sitt at han ikke vil la Alonso forlate klubben for en slik sum. Et kompromiss skal være et stykke unna. Alonso kan komme til å forsøke å fremtvinge det ved å legge inn en offisiell transfersøknad, men midtbanespilleren mener at han fortjener å få avklart fremtiden uten en slik formell prosess etter å ha tjent klubben i fem år. Real Madrid-trener Manuell Pellegrini er den seneste på Santiago Bernabeu som har uttrykt ønske om å hente spilleren.

Benítez er fullstendig klar over at Alonsos ønske om å forlate Liverpool vil gjøre det meget vanskelig å beholde den tidligere Real Sociedad-spilleren til tross for at han ennå har tre år igjen av kontrakten. Benítez er urokkelig på at Alonso ikke skal gå billig, uansett hvilket press Real legger på Liverpool.

Benítez vet at det finnes svært få midtbanespillere med Alonsos kvaliteter, og han må sannsynligvis omorganisere laget dersom spanjolen skifter klubb. Det kan komme til å bli en dyr prosess.

Så hvis ikke Real kommer med pengene som vil gjøre det mulig for Benítez å foreta nye spillerkjøp på egenhånd, vil ikke Liverpools manager bøye av.


Plessis linkes til Cardiff
Daily Mirror skriver at Cardiff ønsker midtbanespilleren Damien Plessis på lån. Midtbanespilleren ses på som en mulig erstatter for Joe Ledley. Everton, Hull og Stoke kjemper om Ledleys underskrift.