Få skadeproblemer for United

Manchester United har kun skadeproblemer på høyrebacken. Kortere hvile enn Liverpool. Alex Ferguson kommenterer ikke Benítez' frontalangrep fra tidligere i år. Ferguson forsvarer Rooney.

Manchester United har ingen nye skadeproblemer. Midtbanespilleren Owen Hargreaves er fortsatt ute etter en kneoperasjon. Bortsett fra det er det kun på høyrebacken United er skadeskutt med Rafael de Silva (ankel), Gary Neville (skinnlegg) og Wes Brown (ankeloperert) ute.
- Det er ingen skader fra onsdag, og det er flott, forteller Ferguson.

- Du bekymrer deg for hvordan du skal komme gjennom det når den ene store kampen følges av en annen. Men alle virker bra.

- Det vanskelige jeg må gjøre, er å velge ut et lag gitt at du alltid ønsker friske ben i en slik viktig kamp. Liverpool har én dag ekstra hvile sammenlignet med våre to og en halv dager. Jeg må vurdere mitt lag svært nøye. Forhåpentligvis velger jeg riktig.

Fergusons kommentarer kan kanskje tyde på at Paul Scoles og Ryan Giggs må vike for to av Darren Fletcher, Anderson og Ji-Sung Park.

- Vi skal ikke holde noe tilbake. Det er United v Liverpool, og det er ikke tiden for å bli feige nå. Vi skal angripe, ha det moro og vi skal fortsette å spille den fotballen vi har vist tidligere denne sesongen.

- Vi er fulle av optimisme. Vi har tro på oss selv. Vi har et ungt lag som bare kommer til å bli bedre og bedre.

I januar gikk Rafael Benítez til frontalangrep mot Alex Ferguson fordi han ville gi uttrykk for at det er andre regler for Manchester United og Ferguson. Alex Ferguson har tidligere beskrevet uttalelsene som latterlige, og ønsket ikke å kommentere påstandene ytterligere i forkant av morgendagens kamp.
- Jeg bør bare konsentrere meg om oss selv, sier en selvsikker Ferguson.

- Vi har ti kamper igjen. Vi må prøve å få et resultat og så se på de ni neste. Du begynner nedtellingen, og eventuelt går du opp for kamper. Det er ikke psykologi. 

Alex Ferguson tar Wayne Rooney i forsvar etter at han i et intervju med MUTV uttalte at han hater Liverpool. Manchester United-manageren sier han forstår følelsene til sin spiss.
- Hat er et ord som man lett tyr til, i stedet for å bruke ordet mislike. Det er kanskje ikke det riktige ordet, uttaler Ferguson til Press Association.

- Men Wayne har fått mange ukvemsord slengt etter seg av Liverpool-fansen opp gjennom årene, så hans uttalelse er forståelig, legger han til.

- Han holdt med Everton som guttunge, og rivaliseringen mellom dem og Liverpool er ganske sterk. Etter den tid har han kommet til Manchester United og ønsker å vinne.

- Dette er egentlig ikke så ekstraordinært.

Alex Ferguson er helt klar på at oppgjørene mellom Liverpool og Manchester United er det store lokaloppgjøret i England.
- Liverpool har alltid vært vår hovedrival, uansett tabellposisjon i ligaen. For min egen del har dette alltid vært derbykampen.

- Det vil alltid være slik på grunn av geografi og de to byenes historie.

- Vi er de to mest suksessrike fotballklubbene i England. Når de møtes, forventer du at det slår gnister.

Liverpool står med 18 ligamesterskap mot Manchester Uniteds 17. Ferguson er sikker på at de røde djevlene kommer til å sanke flere titler.
- Dette laget vil vinne flere ligamesterskap. Uansett hva som skjer, dette året er bare en del av fremtiden som ser veldig lys ut for våre unge spillere.

- Det finnes tegn på at vi har en gruppe som kan holde sammen i mange år.