Ferguson med nytt angrep på Rafa

Det er tydelig at Alex Ferguson føler seg presset av Liverpool om dagen. Nå rotter han seg sammen med Sam Allardyce i et nytt angrep på Rafael Benitez.

Det er tydelig at Alex Ferguson føler presset, og er bekymret for at Liverpool puster Manchester United i nakken i Premier League. I dag er United-manageren ute med nok et frontalangrep på Rafael Benitez. Og det altså på pressekonferansen i forkant av at hans lag skal spille semifinale i FA-cupen mot Everton!

Ferguson beskylder nå Benitez for "arroganse" og å vise "forakt" for sine managerkolleger. Først går Ferguson i strupen på Benitez for å ha karakterisert Everton som en "liten klubb" - noe som skjedde for år og dag siden - før han fortsetter tiraden med å kritisere Benitez for å ha vist manglende respekt for Blackburn-manager Sam Allardyce da Liverpool slo Blackburn 4-0 sist helg.

- Everton er et stor klubb, ikke en liten klubb slik som Benitez så arrogant påstod, sa Ferguson ifølge Manchester Evening News.

Tørr vi være så freidige at vi minner Ferguson om at han selv har kommet med lignende uttalelser rettet mot Uniteds nabo, Manchester City? Ja, det tørr vi.

- Arroganse er en ting. Men forakt er utilgivelig. Og det var forakt han viste mot Sam Allardyce sist helg. Da Liverpool gjorde sitt andre mål, signaliserte Benitez at kampen var over. Slikt fortjener ikke Sam å få i fleisen. Sam har jobbet hardt for managerforeningen, og han stilte med et svekket lag. Jeg syntes Benitez viste forakt for ham. Så vidt jeg vet har ingen Liverpool-manager noen gang gjort noe lignende. Det er svakere enn svakt, raste Ferguson videre.

Rasende Allardyce
Fergusons kommentarer kommer etter at Sam Allardyce har vært ute i Sky Sports News og uttalt at han følte seg ydmyket av Rafa sist helg. Blackburns manager mener Benitez har vist manglende respekt, og ydmyket ham med gestikulering etter at Fernando Torres headet inn 2-0 målet da lagene møttes på Anfield.

TV-bildene viser at Benitez trakk på skuldrene, og krysset hendene, noe som Allardyce har oppfattet som at Liverpool-manageren mente at kampen allerede var over, selv om det gjenstod nesten en time å spille.

- Kampen mot Liverpool er ikke ute av systemet vårt av to grunner. Den ene grunnen er den skuffende måten laget opptrådde på. Jeg vet vi hadde mange skader, men jeg føler likevel at vi burde ha klart oss bedre enn vi gjorde, uttaler Blackburn-manageren til Sky Sports News..

- Den andre grunnen er de uheldige gestene til Rafa Benitez etter det andre målet. Jeg ønsket å få vite hva han mente med gestikuleringen. Jeg betrakter gestene som forakt for meg personlig og for Blackburn Rovers som klubb. Jeg mener han utviser manglende respekt, og gestene er ganske sårende.

- Jeg ventet for å snakke med ham på kontoret hans etter kampen, men dessverre møtte han som vanlig ikke opp. At han ikke møter opp på sitt kontor for å forklare seg, viser hvordan han er.

- De eneste folkene jeg møtte etter kampen var Sammy Lee og noen få i staben, men Benitez dukket aldri opp. Det var like skuffende som gestikuleringen, og er typisk for mannen, raser Allardyce.

- Jeg ble svært skuffet over gestikuleringen, og har studert hendelsen på nytt denne uken. Jeg mener jeg har full rett til å klage på dette, og at alle vil skjønne hvorfor jeg klager.

- Jeg følte at Benitez med disse gestene avskrev mitt lags sjanser. Han krysset armene for å indikere at nå var kampen over. Jobben er tøff nok uten nedlatende gestikulering fra en managerkollega.

På spørsmål fra pressen innrømmer imidlertid Allardyce at han ikke har gjort noen forsøk på å ta kontakt med Benitez i uken som har gått, for å få en forklaring på gestikuleringen.

- Hvorfor skulle jeg det? Dersom han ikke kan komme til kontoret sitt for å ta en drink med en managerkollega, hvorfor skulle jeg ringe ham og snakke med ham? Jeg ga ham muligheten til å forklare seg ved å være høflig og møte opp på kontoret hans etter at vi hadde blitt slått 4-0.

- Det var ikke behøvelig med en slik gestikulering. Andre folk vil selvsagt spekulere i om jeg har rett i mine påstander, men jeg mener i alle fall det. Han hadde hatt muligheten til å forklare seg, om han hadde møtt opp på kontoret sitt, men det gjorde han ikke, og det er grunnen til at jeg tar opp dette nå.

"Gestikuleringen" som Allardyce og Ferguson reagerer så sterkt på, kan studeres 1 minutt og 57 sekunder ut i dette opptaket.