Hattrick av Torres

Hattrick av Torres da Spania slo New Zealand 5-0. Riera involvert i fire scoringer. Barnes tar over Tranmere. McAllister aktuell for Motherwell. Rykter om Richards og N'Gog. Setanta betaler avdrag.

Fernando Torres scoret hattrick på elleve minutter da Spania vant 5-0 mot New Zealand i Confederations Cup. Spanjolene var flere hakk bedre enn Oseanias representant. Torres, Albert Riera og Xabi Alonso var som forventet i startoppstillingen.

Kampens første mål kom i det 6.minutt. Xabi Alonso spilte ballen i lengderetning til Albert Riera, og dermed var fem newzealendere satt ut av spill. Riera sendte så tversover til Torres. Liverpool-spissen kunne plassere ballen elegant i mål fra 18 meter.

Spania økte til 2-0 i det 14.minutt. Riera spilte igjennom David Villa. Valencia-spissen la 45 grader tilbake, og Torres bredsidet inn ballen i det lengste hjørnet.

Torres scorte sitt tredje mål for dagen i det 17.minutt. Riera spilte ut til Capdevilla som slo et strålende innlegg fra venstre. Torres raget høyest og headet kontant i nettmaskene.

I det 24.minutt la Cesc Fabregas på til 4-0. Igjen var Riera tredje sist på ballen. David Villa fastsatte sluttresultatet til 5-0 tre minutter etter pause. Torres avanserte forbi to motstandere og spilte ballen på tvers inn i straffefeltet. En forsvarer bommet regelrett på ballen, og Villa kunne sette ballen sikkert i mål.

Alvaro Arbeloa ble byttet inn for Sergio Ramos i det 54.minutt. Fernando Torres fikk fortjent hvile da Vicente del Bosque bestemte seg for å sette inn David Silva 21 minutter før slutt. Xabi Alonso og Albert Riera var på banen hele kampen, mens Pepe Reina var ubenyttet reserve.

Fernando Torres har nå nettet 22 mål på 63 kamper for Spania, og har passert legendene Telmo Zarra og Michel over toppscorere på det spanske landslaget. Hattricket var spissens andre på landslaget.

Toppscorere for Spania gjennom tidene: Raul 44, Villa 29, Hierro 29, Morientes 27, Butragueño 26, di Stefano 23, Salinas 23, Torres 22.
 
Spanias lag mot New Zealand: Casillas; Ramos (Arbeloa 54), Puyol, Albiol, Capdevila; Xabi Alonso; Fábregas, Xavi Hernández (Cazorla 54), Riera; Torres (Silva 69), Villa.

I en annen kamp i gruppe A spilte Sør-Afrika og Irak 0-0. Spania møter Irak klokken 16.00 på onsdag.

Barnes tar over Tranmere
John Barnes ser ut til å være nær en retur til engelsk fotball. Denne gang som manager for League One-klubben Tranmere. Den tidligere Liverpool-vingen har gått av som landslagssjef for Jamaica for å ta over etter Ronnie Moore på Prenton Park. Moore fikk sparken i Tranmere etter sesongslutt.
- Hans kontrakt skulle opphøre 30.juni 2009. Barnes har sikret seg en kontrakt med Tranmere Rovers i England for den kommende engelske fotballsesongen, og informerte JFF om utviklingen forrige søndag morgen. Ettersom Barnes har skaffet seg en jobb før Gold Cup, bestemte JFF av langsiktige årsaker å ikke tilby ham en kortvarig forlengelse, men å ansette Theodore Whitmore som landslagstrener for den gjenstående tiden av denne perioden, skriver Jamaicas fotballforbund (JFF) i en pressemelding.

McAllister aktuell for Motherwell
Gary McAllister begynte spillerkarrieren i Motherwell i 1985. Skotten var en av kandidatene til den ledige managerjobben for to år siden, men takket nei grunnet familiære årsaker. Nå som Mark McGhee har gått til Aberdeen, er igjen den tidligere Liverpool-spilleren aktuell for stillingen.
- Motherwell er min klubb. Jobben tiltaler meg. Jeg snakket med formannen før Mark fikk jobben, men vi får se hva som skjer i løpet av de neste par dagene, sier McAllister til Sunday Mail.

Setanta betaler avdrag
Konkurstruede Setanta Sports har kommet frem til en nedbetalingsplan for de £35M som selskapet skylder Premier League for tv-rettighetene for inneværende periode. Premier League mottok £10M på fredag, og Setanta skal betale ytterligere £10M på fredag. De siste £15M har blitt utsatt til senere i sommer til tross for indikasjoner fra Premier League om at det ikke var aktuelt å reforhandle eller utsette betalingene. Premier League har forbeholdt seg retten til å legge tv-rettighetene for det siste året (2009/10) av Setantas treårige avtale ut for salg dersom Setanta skulle gå konkurs. Setanta har rettighetene til 46 kamper for kommende sesong og 23 kamper for 2010/11-2012/13.

Rykter om Richards og N'Gog
Engelsk tabloidavis hevder at Rafael Benítez vil forsøke å hente Manchester Citys Micah Richards for £5M. Mark Hughes skal stå klar til å kvitte seg med 20-åringen, og vil erstatte ham med Glen Johnson.  Samme avis mener at Ipswich-manager Roy Keane skal være interessert i å låne David N'Gog for hele kommende sesong.