Holder de røde nullen i fjerde kamp på rad?

LFC går til kampen mot Fiorentina vel vitende om at de er ubeseiret på de 6 siste kampene, og ikke har sluppet inn mål på de 3 siste. Sist gang de røde holdt nullen i 4 kamper på rad var for ett år siden.

Liverpool har spilt sju offisielle kamper mot italienske lag på Anfield. Fire er vunnet og to er tapt. Tapene kom for Genoa i 1992 og Roma i 2001 - begge i UEFA-cupen.

Liverpool har aldri tapt to hjemmekamper i Europa i samme turnering i samme sesong. De har heller aldri tapt to kamper på rad i Europa hjemme på Anfield. Den statistikken vil ikke stå seg om Fiorentina vinner i morgen kveld.

De røde har vunnet de tre siste hjemmekampene mot italienske lag - Roma, Juventus og Inter.

En seier i morgen vil gi Liverpool 10 poeng i årets gruppespill. Ved tre anledninger tidligere har 10 eller færre poeng vært nok til å sikre de røde avansement. I 2004/05 og 2007/08 endte de røde nemlig på 10 poeng og gikk videre, mens man i 2001/02 endte med sju poeng i det andre gruppespillet og gikk videre.

Fiorentina er Liverpools 105. forskjellige motstander i europeisk klubbfotball.

Steven Gerrard har scoret 32 mål i Europa. Det er rekord for en britisk spiller for en og samme klubb. Alan Shearer har scoret like mange, men han har representert to klubber og har gjort 30 mål for Newcastle og 2 for Blackburn. Thierry Henry er den spilleren som har gjort flest mål i Europa for en britisk klubb, med sine 42 for Arsenal. Deretter følger Ruud Van Nistelrooy med 38 for Manchester United.

Jamie Carragher har spilt 121 kamper for Liverpool i Europa. Den eneste engelskmannen som har flere kamper i Europa er Paul Scholes, som har spilt en kamp mer.

Da Liverpool gjestet Firenze vant som kjent Fiorentina 2-0 etter to scoringer av Jovetic. Den unge mannen fra Montenegro har ikke scoret mål i noen kamp siden den gang. Fiorentina vant 2-0 over Atalanta på hjemmebane sist søndag. Juan Vargas og Alberto Gilardino gjorde målene. Denne duoen er de eneste spillerne som har scoret for Fiorentina i de siste fire ligakampene. Gilardino har tre og Vargas to på disse fire kampene.

En seier i morgen vil garantere Fiorentina gruppeseier. Det har de aldri klart i Champions League tidligere. Det er bare en kamp italienerne ikke har scoret i denne Champions League-høsten. Det var borte mot Lyon i første gruppespillkamp.

Fiorentina har vunnet tre og tapt fire av sine ti siste bortekamper i alle turneringer. I Europa har de bare tapt to av sine ti siste bortekamper.

Gjestene fra Firenze har en seier på engelsk jord på tre tidligere forsøk. Den kom mot Arsenal i 1999/00. Også under deres siste englandsvisitt gikk turen til Merseyside, hvor de tapte 2-0 for Everton i UEFA-cupen i 2007/08, men gikk likevel videre med 2-2 sammenlagt og seier på straffesparkkonkurranse.