Kelly håper å nyte godt av anvendeligheten

Martin Kelly er fornøyd uansett hvor han får spille. Forsvarsspilleren kan spille i hele backrekka. Innrømmer sunn rivalisering med Ayala. Glad for råd fra Spearing og rutinerte spillere.

Martin Kelly spilte sin første kamp fra start mot Olympique Lyon. Forsvarsspilleren fikk en sjanse på høyrebacken i Glen Johnsons skadefravær, men 19-åringen opplyser at han er glad uansett hvilken rolle han blir tildelt. Noen av hans anvendelighet kom til uttrykk da han forrige sesong spilte på venstrebacken under et låneopphold i Huddersfield.

- I øyeblikket vet jeg ikke hva som er min beste posisjon. Jeg kan spille hvor som helst i backrekka. Da jeg var i Huddersfield, spilte jeg venstreback i de første tre kampene. Det virket ikke annerledes enn høyreback. Jeg bryr meg ikke om hvor jeg spiller, sier Kelly til Liverpoolfc.tv.

- Jeg har jobbet hardt med det taktiske ved spilte mitt, noe som hjelper meg. Det kommer seg. Jeg kan ikke få takket trenerapparatet nok for hva de har gjort for å få meg frem som spiller.

- Forsvarerne her er av topp klasse, men jeg skal forsøke mitt beste på trening. De (Carragher, Skrtel og Agger) har vært storartet mot meg, gitt meg råd og fortalt meg hvordan jeg skulle gjøre det jeg gjorde galt riktig.

- Det er fantastisk å trene med dem hver dag. Jeg kan ikke vente på å komme ut der med dem. Jeg ønsker ikke at treningsøktene skal bli ferdig.

Daniel Ayala er en annen ung spiller som har fått sjansen i startoppstillingen denne sesongen. Både Kelly og Ayala ble hentet til Melwood sommeren 2007. Hvordan føles det når den andre frå muligheten foran The Kop? Det dilemmaet sto Kelly overfor da Ayala ble foretrukket mot Stoke i august.

- Det er en sunn rivalisering, sier Kelly til Liverpoolfc.tv.

- Han kom fra Spania da jeg kom fra the Academy. Vi har knyttet bånd, og jeg må ta av meg hatten for Danny denne sesongen. Han har gjort det bra, og jeg har respekt for det.

- Jeg må spille fortball selv og ikke se på hva noen andre gjør. Jeg må ha fokus på det jeg gjør som fotballspiller. Forhåpentligvis utvikler jeg meg bra.

- Min far har alltid sagt at jeg må la andre spillere bekymre seg for meg. Det er hvv jeg forsøker å gjøre.

Kelly fikk sjansene fra start for et skaderammet Liverpool-lag i hjemmekampen mot Lyon. Forsvarsspilleren takker også et annet Liverpool-produkt for inspirasjon før avspark.
- Du får en idé på trening om at du skal spille, men jeg visste ikke helt før halvannen time før avspark. Da kom sommerfuglene.

- Heldigvis debuterte Jay (Spearing) uken tidligere, så han gikk gjennom det samme.

- Jeg fortalte ham at sjefen tydeligvis hadde tro på ham, så han måtte gå ut og ta vare på sjansen. Og han var der og sa det samme til meg.

- Vi sitter ved siden av hverandre i garderoben, så han ga meg litt råd.

- Det levde opp til forventningen. På begynnelsen da "You'll Never Walk Alone" ble ferdig og så løp vi ut til Champions League-hymnen - det kan ikke bli bedre enn det.

- Nå når jeg har fått smaken på førstelaget, vil jeg spille så mye som mulig.

Chris Mavinga har fått mye ros på reservelaget denne sesongen.
- Du må alltid se deg om for hvem som er på vei frem, fortsetter Kelly. 

- De utfordrer deg som spiller. Du ser på hvem som kommer opp og de som ligger foran deg, så du har noe å jobbe etter.

- Jeg har sett Chris i noen få reservelagskamper. Han gjør det bra.