Klokkene vil ringe for de 96

3.06 pm 15.april, vil Liverpool igjen stå stille når det skal markeres at det er 20 år siden tragedien på Hillsborough. Liverpool FC har søkt om å ikke måtte spille på denne datoen.

Ifølge Liverpool Echo er det planer om at klokker fra byens to store katedraler, samt andre offentlige bygninger, vil ringe samlet 15.april. Det vil i så fall være for første gang siden slutten av 2.verdenskrig.

Fra 3.06 pm, eller kl 16.06 norsk tid, vil det være to minutters stillhet for å hedre de 96 som bare skulle på en fotballkamp men aldri vendte hjem igjen.

Returkampene i kvartfinalene i Champions League spilles 14. og 15.april. Liverpool har søkt UEFA om at dersom de går videre til kvartfinalen så skal deres returkamp spilles 14.april.

"Vi har skrevet til UEFA og gjort klart betydningen av 15.april, dersom vi skulle gå til kvartfinalen", sier en talsmann for LFC. "Vi har spurt om å ikke spille på den datoen og at 14.april kan bli vurdert." UEFA har svart, og gjort det klart at de "forstår betydning av 20.års markeringen og oppfordringen om ikke å spille 15.april."

En tror at så mange som 15.000 mennesker kan komme til å møte opp når de 96 minnes for 20. gang. Tidligere har omkring 5000 pleid å være til stede på denne merkedagen.

Kenny Dalglish er ventet å foreta opplesning under markeringen, mens Trevor Hicks i Hillsborough Families Support Group vil holde talen.

Dersom det skulle vise seg at Liverpool må spille på Anfield 15.april, vil minnehøytideligheten bli holdt i byens anglikanske katedral.