Liverpool jakter ny borteseier

Liverpool har vunnet sju av sine ti bortekamper i årets Premier League. Kun Chelsea kan vise til bedre tall. På lørdag håper de røde å ta sin åttende trepoenger på utebane når de gjester Stoke.

Liverpool reiser som kjent til Britannia Stadium for å møte Stoke på lørdag. Historisk sett er ikke Stoke det laget Liverpool har kapret flest bortepoeng mot. De røde har vunnet 12 kamper der, mens Stoke har vunnet 23. 18 kamper har endt uavgjort.

Tidlig i høst spilte lagene som kjent 0-0 på Anfield, etter at Steven Gerrard fikk en scoring feilaktig underkjent i åpningsminuttene.

Sist lagene møttes i en ligakamp i Stoke var i 1984/85-sesongen, da Liverpool vant 1-0 på Victoria Ground takket være en sen scoring av Ronnie Whelan. Etter den tid har Liverpool spilt ligacup i Stoke. De vant hele 8-0 i november 2000. Robbie Fowler gjorde den gang hat-trick. Kun to av spillerne som spilte i den kampen, er å finne i Liverpool i dag, nemlig Sami Hyypiä og Jamie Carragher.

Liverpool største ligaseier i Stoke kom i mars 1982, da de røde vant 5-1 etter scoringer av Terry McDermott, Kenny Dalglish, Graeme Souness, Sammy Lee og Ronnie Whelan. Liverpool vant ligaen den sesongen. Dette er for øvrig eneste gang Liverpool har vunnet en ligakamp i Stoke med mer enn to mål. De røde har bare tapt to av sine siste 15 bortekamper mot Stoke.

Liverpool går til helgens kamp vel vitende om at de er ubeseiret på sine siste ni ligakamper. Siste tap kom mot Tottenham på novembers første dag. Etter den tid har de røde vunnet fem og spilt fire kamper uavgjort.

Liverpool klatret til topps i Premier League den 1.desember, og har beholdt den posisjonen siden. Anfield-laget har vunnet sju av sine ti bortekamper i Premier League denne sesongen. Bare Chelsea kan vise til bedre tall, med åtte borteseire. Det er også kun Chelsea som har gjort flere mål på bortebane enn Liverpools 19. London-klubben har scoret 23.

Liverpool står nå bokført med ett ligamål mer (35) enn på samme tid i fjor. De har sluppet inn liga mange som på samme tid i fjor (13), men likevel har de plukket sju poeng mer.

Steven Gerrard har gjort seks mål på de siste sju ligakampene. Han er bare to mål unna sin 50. bortescoring. Liverpool trenger også to scoringer for å ha gjort 450 mål under Rafael Benitez sin ledelse.

Det er også verdt å merke seg at samtlige av Fernando Torres sine seks mål for Liverpool denne sesongen har kommet på bortebane, og med mindre enn 35 minutter igjen å spille.

Stoke har gjort bare ti mål på de siste 15 hjemmekampene mot Liverpool. Potteries-klubben har vunnet fem av sine ti hjemmekamper i ligaen. Seirene har kommet mot Tottenham, Sunderland, West Bromwich, Arsenal og Aston Villa.

Stoke står uten seier på sine siste seks ligakamper, og har tapt de tre siste. De har kun bokført en scoring selv på de siste fem kampene.