Mascherano får ikke forlate LFC

Liverpool Echo melder at Javier Mascherano vil få beskjed om at han må fortsette i klubben når han returnerer til preseason-trening denne uken. Spilleren ikke tilbudt ny kontrakt.

Rafael Benítez kommer ikke til å gi slipp på Javier Mascherano. Argentineren vil få beskjed når han returnerer til preseason-trening senere i uken om at han ikke får lov til å forlate Liverpool. Det har denne sommeren hersket usikkerhet om fremtiden til Mascherano etter at 25-åringen har fortalt klubben at hans kone lider av hjemlengsel.

Men for hver dag som går virker det mer sannsynlig at Xabi Alonso forsvinner, skriver Tony Barrett i Liverpool Echo. Da vil Benítez nødig gi slipp på Mascherano og se begge førstevalgene på sentral midtbane bli radert vekk i løpet av et par uker.

Mascherano har tiltrukket seg interesse fra Barcelona. Barcelona-trener Pep Guardiola vil gjerne ha argentineren i en rolle bak Andres Iniesta og Xavi.

Benítez er desperat etter å beholde Argentinas landslagskaptein, og har gjort det klart at han ikke er ute etter å selge en spiller som han ser på som en av de beste defensive midtbanespillerne i verden.

Mascherano vil returnere for preseason-trening i løpet av de nærmeste dagene. Benítez vil da få sjansen til å fortelle den tidligere West Ham-spilleren ta han ikke får reise noen steder fordi han trengs i kampen om ligagullet kommende sesong.

I motsetning til rapporter i pressen er det ennå ingen planer om å tilby Mascherano en ny kontrakt ettersom han bare er 18 måneder inn i en fireårsavtale som ble signert i februar 2008. Benítez håper at mulig suksess med Liverpool fremfor økt lønn vil være nok til å overbevise Mascherano om at fremtiden hans ligger på Anfield. Bare dersom Mascherano forplikter seg til å fortsette i Liverpool, vil en ny avtale bli en mulighet.