Moyes: - Everton har intet å frykte

David Moyes mener at Everton viser såpass god form at de har ingenting å frykte på Anfield. Han føler det er på tide med en Everton-seier etter tre strake tap i Merseyside-oppgjør.

Everton-manager David Moyes mener de blå har fått stor selvtillit før Merseyside-derbyet på mandag etter å ha holdt buret rent i seks kamper på rad. "The Toffees" har likevel tapt de tre seneste møtene med Liverpool, men Moyes har stor tro på at det vil snu på mandag.
- Vi har ikke spilt bra i de seneste par kampene mot Liverpool. Vi har ikke nådd opp til det nivået vi bør ha, så vi ser frem til denne kampen.

- Jeg er ganske avslappet fordi jeg vet hvor bra spillerne gjør det, hvor bra de presterer. Hvis de kan gå ut og vise sitt potensial, da har de intet å frykte.

- Jeg ønsker at våre supportere skal se oss prestere bra. Spillerne har troen, og de spiller bra. De jobber hardt sammen, men det er alltid tilfelle her, og det er en god lagånd.

- Men lagånden kommer fra seirer ute på banen, vi presser hverandre hardt og krever av hverandre. Det er noe de oppnår.

- Spillerne er komfortable. De nyter fotballen. De viser bra pasningsspill og skaper sjanser. Alt dette gir oss en stor posisjon tro på at vi kan nå de høyder i kampene som kommer.

Moyes mener det er svært vanskelig å konkurrere med de røde.
- Det har alltid vært vanskelig for Everton. Det er et dypt skille mellom klubbene grunnet den økonomiske situasjonen.

- På mange måter er det litt urealistisk. Men uansett så er det et lag mot et annet når kampen starter.

Moyes skrev nylig under på en langtidskontrakt på Goodison. Han tror ikke at kontraktssituasjonen til Rafael Benítez vil påvirke Liverpools spillere.
- Spillerne fortsetter å gjøre jobben sin som de alltid gjør. Jeg forventer at Liverpools spillere vil fortsette å gjøre jobben sin. Rafas forretninger er hans egne, og jeg er sikker på at han vil få orden på det.