Owens om Pourie-overgangen

John Owens forklarer bakgrunnen for at Marvin Pourie forlot Liverpool. Han reflekterer også over 4. og 5.runde i FA Youth Cup, og en potensiell storkamp mot Chelsea.

Akademisjef John Owens letter i dag litt på sløret angående overgangen til Marvin Pourie til Schalke.

- Vi har vært i forhandlinger med en rekke klubber i Tyskland angående hans fremtid. Han har spilt seg inn på det tyske U19-landslaget, og har således imponert en rekke klubber i hjemlandet. Vi diskuterte dette internt, og fant ut at det var best for ham å reise hjem til Tyskland for å fortsette karrieren der. Vi tok hensyn både til spillerens egne ønsker og interessene til Liverpool FC. Schalke formaliserte sin interesse og avtalen gikk i orden tidligere denne uken. Vi ønsker Marvin lykke til i fremtiden, uttaler Owens til Liverpoolfc.tv.

Ved akademiet går den første arbeidsuken etter juleferien mot slutten.

- Mye har skjedd denne uken. Vi har hatt trekning av femte runde i juniorcupen, en spiller er solgt og vi ser frem til juniorlagets treningskamp mot Wolverhampton i morgen, sier Owens.

- Vi fikk i stand denne treningskampen med tanke på 4.runde i FA Youth Cup borte mot Bristol Rovers i neste uke. Det blir bra for spillerne å få litt kamptrening.

- Grunnet det kalde været har U18-laget trent innendørs mesteparten av tiden denne uka. Når banene er i så dårlig forfatning som nå, er det best å holde seg innendørs.

- Det er også interessant å se at vi kan møte Walsall eller Chelsea om vi avanserer i juniorcupen. Det faktum at vi vet hvem som kan bli våre motstandere i neste runde allerede nå, gjør at vi kan spionere litt på dem. Vi har også en spion på plass når Bristol Rovers spiller i morgen.

- Juniorcupen er en utfordring som er viktig for læringskurven til spillerne. I Bristol kommer vi kanskje til å spille på en dårligere gressmatte enn vi er vant til, så spillerne må være forberedt på å kjempe hardt om de ønsker å gå videre i cupen. Blir det avansement har vi også fordelen av å spille hjemme på Anfield i neste runde.

- Alle antar nok at det blir Liverpool mot Chelsea i femte runde, men både Walsall og Bristol Rovers vil nok ha et ord med i laget. Vi får prøve å beholde fokus, og sørge for at vi gjør vår del av jobben.