Takket Rafa og lagkameratene

Steven Gerrard takket Benítez og lagkameratene da han mottok prisen ”Footballer of the Year” for 2009. Føler at han har mer å gi på banen. Fortsatt mye han vil oppnå. Gerrard fyller år.

Steven Gerrard mottok i går det synlige beviset på at han er kåret til "Footballer of the Year" av Football Writers' Association ved en gallamiddag i London. På de neste plassene fulgte Manchester United-duoen Ryan Giggs og Wayne Rooney.

Liverpool-kapteinen benyttet anledningen til å takke personene som har hjulpet ham til å bli årets spiller, men antydet at han har mer å levere på banen i tiden fremover.

Gerrard nettet 24 mål for Liverpool denne sesongen, 16 av disse kom i Premier League, og ledet laget i kampen om ligagullet mot Manchester United. Det holdt ikke helt inn, men lover at han vil fortsette å jobbe for at Anfield-klubben skal bli best i England igjen.

- Jeg er svært begeistret for å være her og dele denne kvelden med så mange kjente fjes som har vært med meg hele min karriere, uttalte Gerrard ved prismottagelsen.

- Men jeg ville ikke stått her uten min familie, min kone og et par nære venner her i kveld, og jeg må gi en stor takk til dem.

- Også min klubbmanager, Rafael Benítez, som har stor tro på meg.

- Han har tatt meg videre fremover i en rolle jeg absolutt liker for øyeblikket - hver gang jeg går ut på banen føler jeg meg så trygg.

- Det er flott å være her for å motta en individuell pris, men uten mine lagkamerater ville jeg ikke vært i stand til å være her.

- De har vært fantastiske denne sesongen. Jeg er stolt av å være kaptein for et slikt stort lag.

- Selv om dette er en individuell pris, ville jeg mye heller ha vært på et hotell i London nå og forberedt meg til FA-cupfinalen sammen med mine lagkamerater.

- Likevel tror jeg at vi beveger oss fremover og er kapable til å kjempe om store titler.

Gerrard insisterer på han har langt mer å vise ute på banen.
- Trenerne driver meg fremover hele tiden. De forsøker å forbedre meg som spiller. Jeg er 29 år i morgen, og jeg føler fremdeles at jeg kan bli bedre.

- Jeg lærer fortsatt hver dag på trening, jobber med min del av spillet og er ennå sulten og ambisiøs.

- Det er fortsatt mye å oppnå for meg personlig, for Liverpool og England. Forhåpentligvis kan neste år bli langt større for meg når det gjelder trofeer.

- Denne kvelden har satt meg ut for å være ærlig. Jeg visste ikke at dette var en så stor begivenhet med så mange mennesker tilstede.

- Ingenting vil være bedre enn å komme tilbake hit og dele denne kvelden med dere igjen, så jeg vil forsøke mitt beste for å være her neste år.

Englands landslagssjef Fabio Capello utbrakte en skål for Steven Gerrard og hyllet midtbanespilleren.  Nå venter VM-kvalifiseringskamper mot Kasakhstan og Andorra.
- Steve, du har hatt en fantastisk sesong, og har scoret mange mål. Vær så snill, lag ytterligere to for å hjelpe oss til Sør-Afrika.

Gerrard håper å være med å ta landslaget til VM-sluttspillet neste sommer.
- Den nye manageren har kommet inn og forandret ting. Jeg kan ærlig talt si at det er en god tid å være England-spiller.

- Jeg har fått stor tro på England-manageren og hans trenerstab. Jeg tror det blir et spennende år. Forhåpentligvis kan vi kvalifisere oss så fort som mulig. Og forhåpentligvis kan vi gjøre det bedre enn vi har gjort det tidligere år med England.

Prisne har vært delt ut siden 1948. Steven Bates, formann i Football Writers' Association og sjefsfotballskribent i The People, tok seg tid til å hylle Steven Gerrard.
- Football Writers' Association har hedret fotballspillere i 61 år, og jeg er sikker på at dere er enig i at årets vinner fortsetter den tradisjonen.

- Steven er uten tvil en fremragende spiller for sin generasjon og en inspirasjon for klubben hans Liverpool og et prisverdig aktivum for England-manager Fabio Capello.

- Det sier sitt at Steven har avfeid konkurranse fra fem av Manchester Uniteds store spillere, etter deres flotte prestasjoner, til å bli utnevnt av våre medlemmer til "Footballer of the Year", og en fortjent sådan.


Gerrard har bursdag
Steven Gerrard fyller 29 år i dag. Liverpool.no gratulerer!