- Kuyt er nøkkelen for Oranje

Liverpool-legenden Ian Callaghan tror Dirk Kuyt er mannen som kan skyte Nederland til topps i VM. Trekker frem spillerens evne til å score i store kamper. Både Nederland og Danmark i aksjon i TV-sendte kamper i kveld.

Dirk Kuyt har vært fast inventar på Nederlands landslag, og selv om hans spillestil ikke er like YouTube-vennlig som mange av hans medspillere, har han en viktig rolle i Oranjes angrepsrekke. Ian Callaghan spilte hele 857 kamper for Liverpool FC, og er meget begeistret for Dirk.

DEBATT: Fotball-VM

- Han er kanskje mer en arbeider enn en ving som utfordrer med fart, men han er ekstremt effektiv i å lage mål og målgivende. Han har en utrolig evne til å score viktige mål i store kamper, og det er ikke noe man bare kan lære seg. Det er naturlig insinkt som spillere enten har eller ikke, og Dirk ser virkelig ut til å ha det, sier Callaghan til Liverpoolfc.tv.

- Han har omstilt seg veldig bra fra å være angriper til høyreving. Det kan ta litt tid å vende seg til en posisjon på vingen, og du kan føle deg litt isolert, men Kuyt har forbedret seg i løpet av tiden i klubben. Med han er du garantert en spiller som jobber i 90 minutter, og han vil gi deg 100 prosent fra start til slutt, og svikter aldri. Han har gjort seg selv til en veldig viktig brikke i dette Liverpool-laget, avslutter Callaghan.

Nederland spiller i kveld sin siste gruppespillskamp i gruppe E. Med to seire på to kamper, samtidig som Japan og Danmark møtes, så er hollenderne allerede kvalifisert for sluttspillet. Ett poeng mot allerede utslåtte Kamerun vil være nok til å sikre gruppeseieren, og det er forventet at landslagstrener Bert van Marwijk vil gjøre noen forandringer på laget.

Nederlands kamp blir direktesendt på TV2 Sport 1, med avspark kl. 20.30.

Danmark og Daniel Agger spiller også for sin fremtid i turneringen i kveld. Danskene står likt med Japan på poeng, men på grunn av dårligere målforskjell må Morten Olsen og hans menn ha seier på Royal Bafokeng Stadium i Rustenburg i kveld. Denne kampen direktesendes på TV2/HD, svensk SVT1 og DR1.