- Liverpool vil savne duo

Gerard Houllier håper Aston Villa vil kunne dra fordel av at Liverpool må klare seg uten både Gerrard og Carragher på Anfield mandag. Store skadeproblemer for Villa. Birmingham-laget viser svak form.

Gerard Houllier returnerer til Anfield for første gang i konkurransesammenheng siden han ble løst fra managerjobben i Liverpool i 2004 når han tar med seg sitt Aston Villa til Merseyside førstkommende mandag. Houllier er ivrig etter å få et positivt resultat på sin tidligere hjemmebane etter kun å ha tatt ti poeng av de seneste 30 mulige med Villa, samt erfart cupexit mot rivalen Birmingham i Carling Cup. Villa har kun én ligaseier på de seneste ni ligakampene, mot et svekket Blackpool-lag. De to seneste kampene har endt med tap mot Blackburn og Arsenal. Eneste trepoengeren borte kom mot Wolverhampton i september.

Steven Gerrard er fortsatt ute med en hamstringskade som han fikk i Englands landskamp mot Frankrike 17.november, mens Jamie Carragher er ute i tre måneder med en skulderskade. Houllier håper at Aston Villa vil kunne dra nytte av at Liverpool må klare seg uten scouserduoen.
- De vil ikke bare savne en spiller, men de vil savne sin kaptein, uttaler Houllier til Birmingham  Mail.

- Han er virkelig en som kan samle laget. Da de lå under 0-3 og kom tilbake til 3-3 og vant på straffer i Champions League, bidro alle i den suksessen. Men jeg vil si at to spillere bidro til den suksessen, og det var Steven Gerrard og Jamie Carragher.

Aston Villa sliter med en lang skadeliste før mandagens kamp. Nigel Reo-Coker (kne) og tidligere Liverpool-spiller Emile Heskey (kne) nærmer seg comeback etter skade, mens Villa kanskje også må klare seg uten Barry Bannan (lyske), Marc Albrighton (blindtarm) og Carlos Cuellar (legg).  Steven Sidwell (akilles), Stiliyan Petrov (kne), Andreas Weimann (ankel) og Fabian Delph (kne) er definitivt ute. I tillegg er Ashley Young suspendert. Houllier ønsker imidlertid ikke å bruke tid på å klage over forfallene.
- Det er ikke noe poeng å mase om det, sier franskmannen.

Villa har en svak statistikk på Anfield med kun 15 seirer på 85 kamper. Phil Dowd er satt opp til å dømme Liverpool-Aston Villa.