- Managerbyttet kan slå begge veier

Roy Hodgson mener at managerbyttet i Newcastle kan slå begge veier, og advarer sine spillere mot at deres kolleger på St James' Park kan være ute etter å bevise ett og annet for den nye manageren, Alan Pardew.

49 år gamle Pardew ble ansatt som Chris Hughtons etterfølger i går. Liverpool-manager Hodgson innser at dette kan bety at Newcastle-spillerne vil være ivrige etter å vise seg frem for sin nye sjef.

- Dette kan slå begge veier. Jeg har sett spillere latt seg sitere på at de er forundret over at Chris ikke fikk en ny kontrakt eller ikke fikk sjansen til å fullføre sesongen. Men fotballspillere er standhaftige mennesker. De er vant til at managere kommer og går. Selvsagt vil de ha i tankene at de nå spiller for en ny manager, og de vil kjempe for å beholde sine plasser på laget, uttaler Hodgson til Liverpoolfc.tv.

- Dette kan få den effekten som klubben deres ønsker. Det kan virke som en vitamininnsprøyting på spillerne, legger han til.

- Jeg har ikke så mye med hva som foregår i andre klubber, og jeg vet ikke hvordan forholdet mellom Chris Hughton og eieren var. Det eneste jeg kan si, er at jeg vet at Chris er en veldig god trener og en veldig god person. Noen andre vil utvilsomt dra nytte av Newcastles tap. Chris har fortsatt mye å tilby fotballen.

- Jeg har ingen påvirkingskraft på Newcastle United FC, hva de gjør, hvordan de spiller eller hvordan de driver sitt foretak. Jeg bryr meg kun om Liverpool, og min beskjed til spillerne er enkel: Den måten vi har spilt på den siste måneden, er måten vi må fortsette å fremstå på.

Etter opprykket i vår har Newcastle oppnådd flere sterke resultater i Premier League. Blant annet slo de Arsenal 1-0 på Emirates, og de har også knust både Aston Villa og Sunderland hjemme på St James' Park.

- Deres fremste våpen er det offensive spillet med Carroll og de to vingene – Gutierrez på venstreflanken og Routledge på høyreflanken. Disse to vingene forer Carroll med gode baller. Carroll er veldig sterk i lufta. I tillegg kan Nolan, som er tilbake fra skade, gjøre mange mål.

- De har savnet Barton de siste ukene. Han har spilt veldig bra på deres sentrale midtbane. Jeg så dem spille veldig, veldig bra mot Everton tidligere i sesongen, og jeg så dem knuse Sunderland. Sistnevnte er også et godt lag, som ligger foran Newcastle på tabellen.

- Dette er en viktig kamp for oss. Nå må vi reprodusere det spillet vi har vist de siste ukene, og ta dem på senga.

Liverpool har tatt bare en borteseier tidligere denne sesongen, noe Hodgson er smertelig klar over.

- Det handler om å plukke poeng. I enkelte bortekamper har vi ikke spilt dårlig, spesielt i et par av de siste, men vi trenger poeng. Som alle andre managere vil jeg ta til takke med svakere spill dersom vi samtidig tar poeng, heller en en god kamp uten å ta poeng.

- Når det er sagt, så må jeg påpeke at dersom du spiller dårlig er det større sjanse for å tape, samtidig som det er større sjanse for å vinne når du spiller godt. Forhåpentligvis får vi med oss alle poengene hjem.

Manageren lider valgets kvaler når han skal ta ut laget til morgendagens kamp.

- Det er et hyggelig problem å ha, er det ikke? En fotballmanager står overfor nok utfordringer om han ikke skal bekymre seg over slike ting.

- Steven Gerrard blir ikke klar til morgendagens kamp, så det gjør i alle fall midtbanevalget enkelt for meg. Kanskje vil vi få en langt vanskeligere avgjørelse å ta foran Fulham-kampen. Slike utfordringer må vi stå overfor om vi ønsker å bli et godt lag. Jeg får håpe at jeg i fremtiden må ta en rekke slike vanskelige avgjørelser. Det vil i så fall bevise at vi har mange gode kvalitetsspillere, og at vi ikke er totalt avhengige av bare en eller to. Det er viktig at spillerne innser dette.