- Vi står overfor en cupfinale

Fernando Torres sier Spania står overfor en cupfinale mot Chile i kveld. Med seier er Torres, Reina og de andre spanjolene klare for åttendelsfinale.

Torres levner ikke noen tvil i kampen mot Chile i Pretoria i kveld. Laget må vinne kampen for å sikre avansement fra gruppe H.

- Vi må gripe denne sjansen. Kampen kan sammenlignes med en cupfinale. Vi fokuserer på kampen mot Chile. Det er den første kampen i dette VM vi MÅ vinne, sier Torres til Liverpools offisielle web-side.

- Vinner vi gruppa så vil det være strålende, men en andreplass vil også være nok. Vi tar en kamp om gangen og vil konsentrere oss om den neste når den tid kommer. Slipper vi foten opp fra gasspedalen mot Chile, så kan det hele være over. Når kveldens kamp er over, så er vi forhåpentligvis gjennom, da kan de andre lagene i i utslagingsrundene begynne å bekymre seg for Spania.

Fernando Torres sier at han og lagkameratene ikke hadde forventet å befinne seg i en situasjon hvor de er nødt til å vinne for å gå videre.

- Men fotballen er uforutsigbar. Det finnes ikke noen lette kamper og ingen lag er sikret å kvalifisere seg. Chile-kampen vil bli en finale. En målløs kamp vil være nok. Chile er et godt lag, som er raske på kontringer og de er flinke til å komme med mange spillere når de angriper. Det er en vrien kamp og tålmodighet er viktig. Chilenerne vil være mindre trøtte enn oss, men dette avgjør aldri en kamp. Det er kvalitet det handler om og det har Spania mye av.

- Nå vil vi se spillernes karakterer. Vi er vinnere som vet hvordan vi skal behandle presset og dette kan hjelpe lag som Spania, Brasil og Argentina. Vi skal ikke løpe fra ansvaret vi har. Torres startet sin første kamp i VM da han spilte de 70 største minuttene i 2-0-seieren over Honduras.

Spanias nummer 9 innrømmer at han svært gjerne ønsker å slå tilbake til god gammel form så snart som mulig og sier han ikke kjenner noe av skaden som avsluttet sesongen tidlig for Liverpool.

- Jeg føler meg overraskende bra. Jeg har tett kontakt med sjefen og fysioterapeutene på torsdag og de sa at jeg muligens ville være stiv etter litt spill på en stund. Jeg føler meg fin, og vi kan nå si at skaden tilhører historien.

Torres gjorde en god figur i Confederations Cup forrige sommer og har mange supportere i Sør-Afrika denne sommeren.

Liverpool-angriperen setter stor pris på den mottakelsen han har fått og håper han kan gi noe tilbake i form av kjempespill i resten av dette VM.

- Jeg føler meg veldig beroliget her. Det er akkurat på samme måte når jeg besøker Asia. VM har akkurat begynt og selv om ikke alt har gått som vi tenkte, så føler jeg at jeg skylder dem noe, spesielt når jeg får den fantastiske støtten som folk her nede gir meg og de andre. Fans som bor flere tusen kilometer unna har vært til fantastisk støtte.

- Jeg ønsker å gjøre noe for dem. Klokken tre hver morgen venter de fortsatt utenfor hotellet vårt, danser og synger. De har ventet hele natta for å hylle oss. Dette er mennesker som har lidd mye gjennom årene. Det gjør oss stolt at de liker det vi gjør.

- Uansett hvor jeg drar på en turnering, så liker jeg å lese meg opp om det landet jeg reiser til. Jeg har lest mye om sør-afrikansk historie, om Nelson Mandelas kamp og jeg setter pris på den innsatsen og besluttsomheten dette folket har til å utvikle Sør-Afrika videre.

- VM er en mulighet for alle til å føle seg integrert og er en vitamininnsprøytning av optimisme for landet og folket her. Dette landet har en vanskelig infrastruktur, ting som vi ikke er vant til fra der vi kommer fra, derfor trenger de all den støtte de kan få. Dette landet og Afrika forøvrig er ekstremt takknemlig for at Sepp Blatter og UEFA brakte VM til dette kontinentet.

Torres får også støtte fra tidligere Tottenham-sjef Juande Ramos i sin kamp for å ta utslagingsrundene i VM med storm.

- Folk har snakket mye om missene hans, men vi var sterk og rask nok til å komme i scoringsposisjoner og det er det som er viktigst.

- Noen ganger når en angriper kommer tilbake fra skade, så mangler den siste besluttsomheten foran mål. Det viser seg i avslutningen av de store sjansene. Fernando Torres kan bare komme tilbake til 100 prosent ved å spille kamper og hvis han gjør det de neste fem kampene så når han sitt absolutte topp-punkt i VM-finalen 11. juli. Da kunne ikke timingen være mer perfekt, sier Ramos.