Benítez innrømmer svakheter i troppen

Benítez innrømmer at spillerstallen ikke har vært god nok til å kjempe i toppen av Premier League denne sesongen. Gode spillere på benken, men også noen uten særlig erfaring.

Skader, spesielt på toppscorer Fernando Torres, har hatt sitt å si for at Liverpool ble avhengt i kampen om Premier League-tittelen og utslått av Champions League. Torres slet med lyske/brokk-problem før jul. Etter jul måtte han kneopereres, og ble ute i fem uker. I tillegg mistet Glen Johnson nesten to måneder med kneskade. Steven Gerrard og Yossi Benayoun har også hatt sine problemer. 3-0-seieren mot Sunderland viste hva et nokså skadefritt mannskap kan prestere. Forsvarerne Fabio Aurelio (lår), Martin Skrtel (fot) og Martin Kelly (kne) fikk i går selskap av Albert Aquilani (ankel) på skadelisten.

Spillere som Albert Riera, Ryan Babel, Philipp Degen og David Ngog har vist seg å ikke være fullgode erstattere, og det kan ha kostet laget verdifulle poeng.
- Alle vet at vi har en god ellever. Dere kan finne noen gode spillere på benken, men også andre med mindre erfaring, uttaler Benítez ifølge Press Association.

- Når man snakker om ligaen, er stallens bredde veldig viktig. Vi har hatt problemer med skader.

- Det har også vært en vanskelig sesong for unge spillere fordi de har måttet prestere på banen når laget ikke har gjort det bra.

- Flesteparten av spillerne har kjempet fra begynnelsen, men problemet innen fotballen er at du kan jobbe veldig hardt, men når du ikke vinner, så sier folk at du ikke er god nok.

Kvartfinalekamp mot Benfica står på programmet senere i dag. I en eventuell semifinale venter enten Benítez' tidligere klubb Valencia eller Torres' gamle lagkamerater i Atlético Madrid. Benítez ønsker ikke å se lenger enn til kveldens kamp.
- Vi må ha tro på at vi kan vinne, men ideen er å ta en kamp av gangen. Vi har et veldig vanskelig oppgjør.

- Hvis vi går videre, vil Valencia eller Atlético bli farlige, men du vet aldri. Vi er i form nå, så forhåpentligvis kan vi gjøre det bra, komme til finalen og vinne. Hvis vi kan beholde denne lagånden og mentaliteten, kan vi beseire alle.