Benitez grillet av rumensk presse

Pressekonferansen i Bucharest i kveld ble en bisarr seanse, der rumensk presse stilte Rafael Benitez en rekke frekke og personlige spørsmål. Men Liverpool-manageren tok det hele med et smil.

- Hvorfor har du lagt på deg så mye siden Champions League-finalen i 2005?

Dette var et av flere frekke spørsmål som rumensk presse stilte Benitez på pressekonferansen i første etasje på spillerhotellet i kveld. Liverpool-manageren måtte også forsvare at hans lag hadde ankommet Romania så sent, overfor journalister som hevdet det vitnet om manglende respekt for motstanderen. I tillegg ble Benitez spurt hvordan det føltes når motstanderens fans moret seg med å synge at han ville få sparken, og han ble til og med spurt hva han ville kreve i lønn for å trene en rumensk klubb.

Benitez svarte på de fleste spørsmålene med et smil, og forsvarte både den sene avreisen fra Liverpool og  at de røde reiser hjem umiddelbart etter kampen.

- Vi tar på ingen måte lett på denne kampen. Jeg måtte bare finne ut hva som var best for oss, og jeg kom til at det var bedre å jobbe med formasjonstrening og dødballer på Melwood før avreise, enn etter en tre timer lang flytur. Dersom det skulle bli ekstraomganger, vil flyet vente, for det er et charterly. Dere tar feil om dere tror vi tar seieren på forskudd.

På spørsmålet om hvordan han reagerer på at motstandernes supporterne synger at han vil få sparken, svarte Rafa som følger:

- Jeg hører ikke etter hva de synger. Når du står på sidelinja og ser laget ditt spille, enser du ikke mye annet. Du er i trenerområdet, og konsentrerer deg kun om det som skjer på banen. Jeg forstår heller ikke alt som blir sunget, da engelsken min fortsatt ikke er god nok.

På spørsmål om hva han ville kreve i lønn for å trene en rumensk klubb svarte Benitez:

- Det handler ikke kun om penger, men også om at det må være den riktige klubben. Jeg føler jeg har den rette jobben nå, i Liverpool.

I det pressekonferansen var i ferd med å bli avrundet, kom så den siste salven fra rumensk presse: - Sist gang jeg så deg var i Champions League-finalen i 2005. Du ser ut til å ha lagt på deg siden den gang. Hvorfor?

- Det er på grunn av alt stresset det innebærer å svare på så mange spørsmål fra pressen. Takk, og god natt, gliste Liverpool-manageren.