Duo på vei til gresk fotball

Det greske nettstedet sport.gr melder at overganger for Damien Plessis og Nabil El Zhar ser ut til å gå i orden før transfervinduet stenger. Fernando Morientes gir seg. Luis Garcia til Panathinaikos. Salif Diao fortsetter i Stoke.

Det er høy aktivitet på transfermarkedet i timene før overgangsvinduet stenger. Fra Hellas melder sport.gr at Damien Plessis er i ferd med å skrive under en treårskontrakt med Panathinaikos. En klubb som også har sikret seg den tidligere Liverpool-spilleren Luis Garcia i dag.

Samme kilde melder at Nabil El Zhar er i ferd med å slutte seg til PAOK Saloniki, i en utlånsavtale der Liverpool synes å være villige til å betale halvparten av spillerens lønn.

På en av de travleste dagene i fotballens verden merker vi oss ellers at Fernando Morientes har lagt fotballstøvlene på hylla for godt, for å prioritere familien. 34-åringen spilte sist sesong for Marseille. Han kom til Liverpool fra Real Madrid i 2005, og spilte 61 kamper og gjorde 12 mål for Anfield-klubben før han sluttet seg til Valencia i 2006. Morientes skal nå begynne i en jobb som fotballkommentator i spansk TV.

- Etter 17 år med fotball på toppnivå, ønsker jeg å bruke mer tid sammen med familien, uttaler Morientes til radiostasjonen Cope.

Den tidligere Liverpool-spilleren Salif Diao har skrevet under en ny toårskontrakt med Stoke. Det bekrefter Stoke City på sine offisielle nettsider. Senegaleserens avtale med Midlands-klubben løp ut etter forrige sesong, men nå har altså Stoke-manager Tony Pulis foretatt det samme sjakktrekket som Roy Hodgson foretok med Fabio Aurelio. 33-åringen skal også fungere som «Afrika-ambassadør» for Stoke.