Europaliga for juniorer?

Et juniorlag fra Liverpool spiller på tirsdag mot Celtic, som et ledd i et prøveprosjekt som kan ende med en årlig europeisk turnering. Nathan Eccleston vil ikke bli lånt ut før tidligst i januar.

Europeisk juniorturnering
Kenny Dalglish tar med seg et juniorlag fra Liverpool til sin gamle klubb Celtic tidlig i neste uke. Det skal være del av et prøveprosjekt som kan ende med en stor europeisk turnering for juniorlag fra og med neste høst.

Tanken er at man i september 2011 starter en turnering med det samme formatet som UEFA Champions League, men grupper bestående av fire lag. Gruppevinnerne vil så gå videre til en avsluttende turnering som blir holdt i januar 2012.

- Dette vil bli en utmerket erfaring for våre spillere og hjelpe på deres utvikling, sier sjefen for Celtics junioravdeling Chris McCart til celticfc.net. – Vi er henrykte over å få være med på dette prosjektet.

- Vi har vært involvert med å utvikle dette opplegget over de siste seks månedene og ser nå fram til at vi kan få startet en Europaliga. Det vil gi spillerne en smak av å kunne reise utenlands til kamper, og vite at man skal møte topp europeisk motstand.

Kampen mot Liverpool vil bli spilt bak lukkede dører tirsdag 2.november.


Eccleston slippes ikke
Ifølge talksport.co.uk har det vært aktuelt å låne ut Nathan Eccleston til en klubb i League 1 denne sesongen, og hvor Plymouth var favoritter til å sikre seg Liverpools 19-årige spiss.

Roy Hodgson skal imidlertid ha lagt lokk på planene, da man har tynt med alternativer lengste fremme. Fernando Torres er det klare førstevalget, med David N’Gog som vikar for den ensomme spissplassen, men Dirk Kuyt har vært mye skadet og Milan Jovanovic foretrekkes på flankene. Ryan Babel er en annen som har fått noen få muligheter lengst fremme og sentralt, men uten særlig suksess.

Det antas at dersom Hodgson signerer en ny angriper i januar kan det bli aktuelt igjen å la Eccleston gå på utlån.